søndag 29. april 2012

Det var en deilig, deilig dag...

I våkne opp til sol og blå himmel var utrolig deilig! Jeg hadde satt av hele dagen til å være ut og nyte været. Jeg var med noen nabodamer på tur midt på dagen. Ekstra koselig når det er kaffe og vaffelservering i enden av turløypa.

Resten av dagen ble tilbrakt i hagen. Jeg er fikk delt og flyttet planter. I skråninga under plommetreet fikk jeg satt ned flere planter, så nå er den nesten ferdig. Duken skal jeg dekke med hvite stener og skjell.
Nederst i venstre hjørne er det satt ned 3 småplanter av geranium renardii (er uten for bildet) rødbladet heuchera, gress (husker ikke navn), Gravmyrt, ophiopogon Niger og en hosta.

 I midterste rekke står det en lapp med hoste Lemon Lime (ser ikke tegn til den, så mulig den er død). enda en hosta, geranium sanguineum Elke og en heuchera.

Øverste rekke, fra venstre: Iris, delphinium Astolat og daglilje. Mangler noe lengst til høyre, vet ikke hva jeg skal sette der ennå.

Så er det bare å vente å se hvordan det blir når plantene får vokst seg til, alltid spennende det :-)

Jeg har også fått pottet om alle georginene, 9 stykker i alt. Jeg har mistet 3-4 sorter i vinter og det var de som ikke stod i potter. Så jeg er ikke i tvil, å overvintre georginene i potter er det aller beste.
Tilslutt fikk jeg luka, gjødsla med hønsegjødsel og strødd litt posejord på toppen, i det lange bedet ved gjerdet.

Det som tar mye av tiden min, er at jeg må inn etter vann for å vatne plantene. Jeg har en utekran ved inngangen, men synes vannet blir for kaldt til de små plantene ennå. Tror jeg må ønske meg vannkrane ved drivhuset.

Det var en deilig, deilig dag, men tenk nå er den over..


7 kommentarer:

Vivishagerom sa...

Så flott dag du har hatt! Det er deilig når endelig sola kom og jeg håper den vil være her ei stund fremover!

Nyt dagene videre.Klem

Bestemors hus sa...

Du har fått gjort mye i dag i finværet...vi får håpe det holder seg noen dager til med myyyye sol....hagen din blir vel flott i år også tenker jeg..:)

Frøya-Heidi sa...

Takk Vivi og Anne!

Det er bare å ta deg en tur inn om Anne, når det passer sånn :-)

Vigdis i Romerikshaven sa...

Så bra at du fikk godvær i dag! Og du har fått gjort mye. Ønsker deg flere slike dager i nærmeste fremtid!

Turid sa...

Det er deilige dager vi har nå, smilet går nesten helt rundt, gejnsynsgleden er stor for hver eneste plante som dukker opp av jorda. Kos deg videre i vårdagene.
Tuaklem.

Margrethe sa...

Det er et spennende blomsterbed du lager. Spennende å se når det blir ferdig, og sommeren kommer.
Deilige vårdager er gull verdt. Tenk, en heil dag med hage! Lykke :-)

Vigdis sa...

Skal bli spennende å se bilder fra bedet når blomstringen begynner.