søndag 2. september 2012

Forumstreffet del 3.

Vi voknet opp på søndag til en veldig grå dag. Vi kjørt på andre siden av Mjøsa i plaskregn, men jo nærmere vi kom hagen til Helen Fredholm, jo lysere ble himmelen. Snakk om flaks! Hagen til Helen Fredholm har jeg sett endel på bilder og var spent på å se den in real life.

Vertinnen tok hyggelig i mot oss og guidet oss i gjennom sin hage i cottagegarden stil. En flott hage, selv om mange av plantene var avblomstret så sent på sesongen. Men mange flott klematiser blomstrer ennå.

                       Stilig sammenplantinger av bladplanter.
                         De hagegale klare for hagevandring. Bildene får tale for seg:
 


Og så tok plutselig batteriet på mobilkameraet slutt. Kjempeergelig!!! For etter besøket hos Helen Fredholm, hadde vi jo enda en gobit av en hage å oppleve. Men den håper jeg andre som var på treffet får lagt ut litt bilder av. Det var en stor, innholdsrik hage med mange gobiter for plantesamlere. Hos Helene var det muligheter for å kjøpe klematis og i den siste hagen, hos Karin og Villy Christensen, var det noen samleplanter som byttet eier.

Etter vi var ferdige hos Karin og Villy, var det på tide å vende nesa hjemmeover. Jeg fikk sitte på i bilen til HeidiK, sammen med Line Chatrin og HeidiV. Å den bilen var rimelig full av planter på hjemturen.

Jeg var ganske forsiktig i min planteshopping (skolebøker er som kjent ganske dyrt..), men dette er det jeg hadde med meg hjem:
* Anemone nemorosa "Karin"
* Astilbe rosa x 2
* Jeffersonia Dubia
* Convularia majalis "Roseum"
* Rumex sanguineum
* Peaonia delavay, forhåpentlig en rød, en gul.
* Høsttidløs
* Paeonia obovata.


4 kommentarer:

Parkvegens Hageglede sa...

Jeg og handyman var også så heldige at vi fikk besøke Helen og hennes mann i sommer. Det var utenom besøkstiden, men de tok imot oss en fin fredag ettermiddag i juli.
En stor inspirasjonskilde for oss som liker den stilen!

Vivishagerom sa...

Hagen til Helen er fantastisk flott! Jeg var der tidligere i sommer, og var helt sikker på at jeg hadde kommet til himmelen!

I denne hagen er det nok av inspirasjon!

Vigdis i Romerikshaven sa...

Flotte bilder, Heidi!

Gry sa...

Så spennende det må ha vært å få komme på besøk! Til og med jeg har hørt om denne hagen!