søndag 9. september 2012

Etter første høststorm.

Da ser hagen slik ut:
Plommetreet mistet mange frukter. Denne greien skal beskjæres etter plommehøstinga.Lurer på om blomsterknoppene til sommerfuglbusken er ødelagte eller om de fremdeles kan blomstre..

I går fikk vi etter flere dager ruskevær overraskende nok SOL!  YR meldte noe annet, men tok heldigvis feil :-D Så da fikk jeg klipt plen og litt kanter og stæsja litt med man tager hva man haver, på trappa. Jeg samla også sammen alle de småeplene som hadde falt av i stormen og tredde de på en ståltråd. De var jo uansett litt små som spiseepler, så de fikk de gjøre nytten som pynt i stedet.

Pakken med høstløker fra Zimtrade, kom i posten i går. Noen nye tulipaner og krokuser. Det er alltid en tilfredsstillende følelse å sette løker og drømme om hvor fint det blir til våren..Astilbe, sene liljer, klematis og vakre høstblader er det som pynter opp i hagen akkurat nå.

I drivhuset er det som vanlig litt rotete. Paprikaplantene har jeg hivd på komposten, gadd ikke mer med de lusbefengte plantene! Tomatplantene har begynt å fått frukter, men ingen modne ennå. Jeg har funnet ut at sånn grønnsakdyrking ikke er helt min greie. Rosenkålplantene ute er snart oppspist av åmer..Jeg får heller satse på frukt og bær i min hage.
 Alle pottene med pelliser ble satt inn i hui og hast før stormen kom. Kanskje, hvis arbeidslysta kommer, tar jeg ett tak her inne senere i dag. Ute regner det..
God søndag til dere!

2 kommentarer:

MarJE sa...

Hausten kan virkelig by på eit mangfald av vær.....men kjedelig når det piskar ned plantar, tred og frukt.
Kjekt å få sjå rundt i hagen din....synest forresten drivhuset såg fint ut eg :)
Ha ein fin Søndag.

Marie sa...

Trist når hauststormane raserer hagen. Ser at du har masse fint ennå likevel :)
Nå er det nok på tide å berge inn det som skal i hus, men det er ikkje akkurat kjekt å styre i hagen i pøsregn. Her har det pøsa i heile dag, godt innever med andre ord.