mandag 7. september 2009

Første høststorm.


Nå er uværet over oss og jeg og kaill`n har vært ute å sikret drivhus og gjerde. Håper inngangsportalen til hagen holder, for den rugga urovekkende på seg. Vi har sikra den med en stropp.


Vi fikk satt inn utemøblene i drivhuset og en del blomsterpotter. Jeg sjekka statusen på stiklingene jeg satte i sommer og fant røtter på 2 av Arvensis splendens og en lavendel. Har ikke vært så flink til å passe dem, så jeg ble gledelig overrasket over å finne røtter på de 3. Men så spørs det hvordan jeg skal holde liv i de til neste år. Gode råd ønskes..


Lørdag var vi i Trondheim og jeg var innom Plantasjen for å sjekke salget på uteplantene. Ente opp med å kjøpe en høstsedum, ei potte med fletta pilgreiner og en Koreagran. Veldig fornøyd med den Koreagrana for den har jeg ønska meg. De har jo kjempetøffe kongler!


Søndag fikk jeg fylt opp resten av bedet ved platten og husveggen. Så var det å finne tak i planter og finne ut hva skulle settes hvor. Plutselig var det gått 5 timer. Foreløbig resultat ser dere øverst på blogginnlegget.

2 kommentarer:

Hanne sa...

Her har vi også hilst på årets første høststorm, i følge med mengder av nedbør! Herlig...

Jeg har også satt noen stiklinger av lavendel, og har tenkt å plante dem ut før vinteren - bare været tillater litt hagearbeid. :-) Skal blande inn sand i jorda, så de forhåpentligvis ikke rotner... ;-)

Frøya-Heidi sa...

Jeg prøvde bare noen få stiklinger av hver sort i år,for å se hva jeg klarte å få røtter på. Er spent på om de overlever vinteren..

Lykke til med dine lavendelstiklinger!