lørdag 26. januar 2013

Fortsettelsen..

Jeg startet ett innlegg tidligere i dag, men p.g.a problemer med opplasting av bilder, måtte jeg stoppe halvveis. Nå prøver jeg å fullføre gjennomgangen av hageåret 2012.

Ut i juni var både aurikler, fruesko og rododendron i blomst. En herlig tid!

Juli og irisblomstringen startet. Denne kombinasjonen med lamium og bronsjefenikkel, ble knæsj!Denne pionene ble sommerens spenningsmoment, da jeg ikke visste hvilken pion det var. Jeg ble helt forelsket da den åpnet knoppen og viste sitt sanne ansikt..

August kom og jeg begynte som deltidsstudent. I hagen var det mange georginer i krukker som strålte omkapp med solen. Oxalisen fra en hagevenn, blomstret frodig mesteparten av sommeren.

Jeg lagde noen heller. Denne med mønster fra rabarbrablad ble så stilige synes jeg. Håper å få tid til å lage flere til sommeren.

Jeg lagde ett smalt bed foran hagebenken min. Der satte jeg vårløker og gleder meg til å se resultatet om noen måneder.


I drivhuset fikk jeg mange klaser med de små blå druene.

Årets hagehappening ble Forumstreffet i Lillehammer, her representert med et bilde fra Helene Fredholms hage.


I september er det meste på hell, men klematis (navnet er borte fra hode i øyeblikket) er blomsterrik ennå. Inn til stormen kom og det meste hang i laser..Sånn var det hageåret. Nå ser jeg fram mot våren og til at løker og stauder viser seg frem. Jeg har ikke noen planer om å så frø i år. Men man vet aldri...Kanskje "faller" det noen frø ned i noen såpotter, helt sånn tilfeldig..3 kommentarer:

MarJE sa...

No har eg sett heile innlegget ....kjempefint.
Deilig at det snart begynner å livne opp i beda. Og jammen har det lysna ein god del også.
God Søndag til deg.

Vivishagerom sa...

Her var det mange flotte blomsterbilder. Fin oppsummering av hageåret ditt!

Ha en fin søndag! Klem

Unknown sa...

Hei Heidi på Frøya! Så nydelig bildekavalkade over sesongen i fjor! Spennende å utforske planter som er flotte sammen og kan stå på samme sted i hagen! Nydelige heller med rabarbra! God ide! Jeg har laget meg et fuglebad i fjor som jeg er glad i! Ser du har en flott Clematis Julia Correvon? Den blomstret også så nydelig hos meg i fjor!Ønsker deg en flott vår og sommer! Hilsen Christin i corneliasverden.wordpress.com