tirsdag 28. juli 2009

En stor, stygge en!


I drivhuset i dag oppdaget jeg en av de største "baillkongeroan" jeg har sett. Fy så stygg den var! Jeg var slem å ødela nette dens og prøvde å pille den ut, men den kleip seg fast. Jeg får gjøre ett nytt forsøk senere. Vil ikke ha sånne leieboere i drivhuset mitt..
I kveld fikk jeg endelig planta de 3 blåbærplantene mine. Måtte rydde ut alt unntatt hvitripsen, i det ene ventebedet. Noen ble satt i kasse, som skal være med på plantebyttedagen til hagelaget. Resten ble flyttet sammen med andre venteplanter. Nå stod det ikke noe om hvor høy og svær disse blåbærbuskene blir, men jeg har en aning om at de kan bli store. Da blir det vel trangt, men den tid, den sorg ;)

Jeg røska opp det meste av plantene i ventebedet bak pergolabenken og kasta de. Bare en iris stod igjen. Det var planter jeg har fra før eller som jeg har funnet ut jeg ikke ville ha. Men hasselurten fra Ambjørg delte jeg i 2 og planta på skyggesiden i eplebedet.


Nå kommer noen flere regnværsbilder, som jeg tok for noen dager siden:Regndråper på heucerablad.
Bronsjefenikkel, heter den det tro? Bak skimtes lychnis coronaria.Rosen `Romance`lyser opp med sine skarprosa blomster og rødlige blader.

Liljeknopp. Jeg har tydligvis kjøpt fargeblandiger av liljer, noe jeg vanligvis ikke er så glad i. Spørs om det var restsalg :)Hostablad, av Thunderbolt, får avslutte dette blogginnlegget.

4 kommentarer:

Miamaria sa...

Ja, den der var stygg. Men mye annet fint i innlegget da. ;)

solfrid sa...

Tror jammen jeg fant søskenbarnet. Den stod og grinte imot meg nede ved komposten. Skikkelig svær sak. Stripete bein og stoor kropp. IK!

Mariann S sa...

Fytti grisen den var stygg - usj!!
Men ellers var bilda flotte, men synd det skal vere so mykje regn.
No er det vel på tide vi får oss litt sommarsver igjen :)

anne - moseplassen sa...

så nydelige bilder da!

Men edderkopp i drivhuset er egentlig bra, de er byttedyr og forsyner seg av de skadedyra du slettes ikke vil ha ;)