søndag 15. januar 2012

Årets første prikling og såing.

Da har jeg også fått starta opp med noe hagerelatert. I høst satte jeg alle pelargoniane mine inne i bua i garasjen. Det er egentlig mannens rom med div. redskaper og rot. Men siden jeg dro med masse maur inn med potter året før, fikk jeg låne det.


Pellisene stod lenge og blomtret i vinduet i garasjen i høst. Lusa har hatt fest på plantene og jeg har ikke gidda å gjordt noe med det før i dag. Jeg klipte ned alle pellisene og satte stiklinger. Alt fikk en real dose grønnsåpevann. Så fikk jeg min kjære til å henge opp plantelyset over benken og håper de nedklipte plantene kommer med mase nye skudd.
Her er alle stiklingene jeg satte:
Hvis alle kommer seg, kan jeg kanskje selge noen i hagelaget.

I en krukke på veggen i garasjen har jeg overvintra en blodbeger, nye grønne blader tyder på at det er liv! :-) Men for sikkerhets skyld har jeg bestilt nye frø.
Jeg tror ikke det blir den helt store såinga på meg i år heller.Må jo ha plass til alle plantene også :-) Jeg har fått frø som jeg bestilt fra Impecta, mest sommerblomster:

Disse ble sådd i dag:
*Tropaeolum speciosum, Ildblomkarse.( Satt ut.)
*Anemonopsis macrophylla. (Satt ut.)
*Viola tricolor Bowles Black.
*Rhodochiton atrosanguineum, Blodbeger.

Disse skal såes februar/mars:
*Ageratum Dwarf ball mixed, bonusfrø.
*Antirrhinum F1 Yellow Prince, var en suksess i fjor :-)
*Brassica oleracea, rosenkål.
*Cosmos bipinnatus Candy Stripe. , Pyntekorg.
*Echinops bannaticus.
*Ipomoea nil Mini Bar Rose.
*Ipomoea tricolor Flying Saucers.
*Tropaeolum majus Moonlight.

Ellers har jeg også noen frørester og selvsanka frø liggende i en frøboks i kjøleskapet. Jeg får helt sikket problemer i år også, når plantene skal få plass i bed og potter. Men det er jo ett luksusproblem..

2 kommentarer:

New Dawn sa...

Nå er mange av oss i gang med såinga kan jeg lese i flere av bloggene rundt om. Hyggelig årstid dette her :-)
Ønsker deg lykke til med sådden.
jeg har flere overvintrede blodbeger i drivhuset, og det ser ut til at de fleste har overlevd. Selv om jeg også har sådd, så har jeg tenkt å ta stiklinger av de som overvintret. Kan aldri få nok blodbeger :-)))))

krepsemor sa...

Mye lekkert på sålisten din! Jeg overvintret en blodbeger i forfjor, og den ble skikkelig stor og fin, men i år ser det ikke så lovende ut. Heldigvis har jeg sådd nye =) Nå går det mot vår, endelig! Vi får korte ned tiden med å kose oss med nye grønne spirer =)