fredag 31. august 2012

Forumstreffet 2012

Forrige helg bare det av gårde med toget til Hamar. Pga. jeg var på teltur med klassen natt til fredag, ble klokken så mye før jeg var framme at jeg ikke fikk med meg Hagen til Gøril. Jeg har heldigvis fått vært der en gang før, men det hadde vært moro læll. Også pga av den sosiale biten.

I stedet fikk jeg tatt en dusj og slappa av litt før jeg møtte de andre i baren for ett glass vin. Supertrivelig å møte nye og gamle hagevenner!

Neste dag kjørte vi av gårde til hagemarked på Gillund gård, som lå idyllisk til med Mjøsa som bakgrunn. Vi kom så tidlig at vi rakk å se oss ut godbitene før salget startet :-D

I tillegg til salgsboder med planter, grønnsaker, løker og hageklær var det muligheter for å høre på to foredrag. Dag Lyngar snakket om roser og Olav Storli om krukkejord og hvordan lykkes med planter i krukker. Helt perfekt for en hagegal!

Planteauksjon ledet av Tommy Tønsberg og Gøril Fjellet, var en morsom opplevelse. Mange planteskatter fikk nye lykkelige eiere.
 
Noen er mer kamerasky en andre :-) Line Chatrine, Sigrid og HeidiK.

Etter avsluttet hagemarked, dro vi hjem til Kjersti og Rolf Hagens hage. Den var fantstisk flott. De hadde flere store bed med mange forskjellige, vakre Dahlia (de hadde ikke snegler! Er det mulig..) Foran huset hadde de en skråning med steinbed og en liten bekk som endte i en liten dam.
 

AmiD beundrer den store storknebben.


 
Nei, nå hører jeg senga rope. Fortsettelse følger..
 

søndag 12. august 2012

Bildekavalkade sommer`n 2012.

Nymalt gardintrapp ved utesenga. Den har ikke vært brukt i sommer desverre. Har ikke fristet i di temperaturene som har vært. Campanula, urter, georgine og salix Helvetica står i krukker.


                     Stor stjerneskjerm, muligens Lars?

Her er ett førbilde av årets prosjekt. Her stod det en rognspireahekk som spredde seg inn i grønnsakbedene. Her ønsket jeg en gangsti bort til kompostbingen.



Her er andre siden av drivhuset, hvor gangstien skal gå rundt.


Sånn ser det ut nå. Vi har lagt veiduk, veigrus og byggsand på toppen. Etter hver skal jeg legge runde heller her. Jeg har støpt 3 selv og kjøpt noen på Plantasjen, men det vil nok ta en stund før jeg har nok heller.

Hvit martagonlilje er ny av året.

Denne pionen blomstere for første gang hos meg, desverre er navnelappen borte.

Georgine Bisty har blomstret rikt hele sommeren.

Que Sera.

Boogi Woggi.

Fylt skjærsmin mener jeg dette er.

Den gamle kaffekjelen ble riktig så fin.

Hosta, aruncus aesthusfolius og gravmyrt.

Bronsjefenikkel, rosen Rhapsody in Blue, campanula alliariifolia og geranium ?

En av de støpte hellene jeg laga, med rabarbrablad i bunnen.

Hvor mye tid jeg får til hage framover vet jeg ikke, siden jeg skal starte på desentralisert førskolelærerutdanning. Det er 20 år siden sist jeg satt på skolebenken, så dette blir spennende!










lørdag 11. august 2012

Tilbake etter bloggferie!

Ja, ferien er vel overstått. Det ble en sommer uten varme, for det har blåst nordavind hele tiden. Men det er bedre det enn plaskregn, så jeg velger å se positivt på det :-) Vår ferietur gikk nordover langs kystriksveien og til Norgestreffet for mc. Mye flott norsk natur å oppleve på turen. Hjemover tok vi Hurtigruten fra Stamnes.

Noen bilder fra turen:
Hullet i torghatten. Det ble en veldig svett affære i div. mc-klær.

Så mye fikk vi sett av svartisen. Det var desverre lavt skydekke den dagen..

Saltstrømmen.

Leknes i Lofoten.

Ombord i Hurtigruta. Bilde av brua i Brønnøysund.
Vel hjemme var det godt å se at pionene ikke var ferdig blomstret :-)