lørdag 25. februar 2012

Vårsprett.

I dag hadde vi litt solgløtt og jeg gikk en runde i hagen å kikket etter tegn på liv i bedene. Her er en liten titt på hva jeg så:

Først ut med å blomstre er en hvit primula.

Høsttidløsen står med deilige grønne skudd.

Bronsjefenikkel Smokey kommer med nye skudd.

En rødbladet euphorbia ? Er ikke sikker på navn her.

fredag 24. februar 2012

Fargegleder i en rosebukett!

Her ut i havgapet i midtnorge har vi fått lavtrykk på lavtrykk med regn og vind på månedsvis nå, kun med en og annen sjelden finværsdag. Jeg kjenner at det tærer både på humør og energi inni mellom. Da er det greit å kjøpe med seg en fargerik blomsterbukett å plassere i stua. Veldig sånn trang man har til farger på denne årstiden :-)





Nå har det spirt i 4 såpotter i til : busknellik Pinocchio, primula vialii, myosotis sylvatica og ptilotus nobilis Joey.

Det ser ut som om det kanskje blir bare 2 spirer med blodbeger. Men det holder for meg :-)

Det er Give away hos Vivi i bloggen vivishagerom. Sjekk ut bloggen hennes, der finner du mye hagestoff og flotte bilder!

onsdag 15. februar 2012

X-faktor, andre farger.

Da har vi kommet til Moseplassens siste x-faktor-nominasjon. Nå er det grønne, sorte eller flerfargetblomster det gjelder. Alle deltagerne finner du HER.

Jeg er en ivrig samler av aurikler, primula auricula. De finnes i veldig mange farger og fargekombinasjoner, enkle eller fylte blomster, noe som gjør det veldig morsomt å samle på. De blomstrer på våren og kommer også noen ganger med blomster sent på høsten. Det er ikke så enkelt å få tak i spesielle farger, man må helst bytte til seg fra andre eller kjøpe frø fra utlandet.

Ett år samlet jeg alle de forskjellige blomstene jeg fant, det ble 21 stykk, men har nok flere.


Da var min siste deltager sendt av gårde. Jeg vil si at det har vært veldig gøy med denne konkurransen :-)  Å det passet så bra at den var i den uken jeg har vært sykmeldt. Det har gitt meg mange timer foran pc, fortapt i bilder fra tidligere år og masse gode minner. Den har også fått vist fram bilder fra andre deltagere, av planter jeg herved ønsker til hagen min ;-) Takk Anne med bloggen Moseplassen, for at du dro oss ut av bloggtørken!

Lykke til alle deltakere, måtte den beste vinne!

mandag 13. februar 2012

Sårunde nr. 2.

I dag fikk jeg sådd alle frøene som kunne såes fra februar mnd. Av de 4 jeg sådde i første rund på januar, har bare blodbeger kommet med 3 spirer. Tror det var bare 5-6 før i pakken fra Impecta.
                                              Klart til såing.
                                             Små blodbegerspirer.
I dag sådde jeg disse:

*Anemone lesseri
*Klematis Pink Flamingo
*Busknellik Pinocchio
*Primula vialii
*Scabiosa caucasica
*Myosotis sylvatica, m/hvite bl.
*Ptilotus nobilis Joey
*Cortusa matthiolii pikensis

I garasjen har alle de nedskjærte pelargoniene kommet med nye blader. Det var antydning til litt bladlus på at par av dem, så jeg sprayet en runde til med grønnsåpevann.

                               Jeg digger bladene på denne pellisen!

X-faktor, orange.

Da er vi kommet til fargen orange i Moseplassens x-faktorkonkurranse. Orange er den fargen jeg har minst av i hagen. Jeg har valgt å la hvit, rosa og blå dominere i hoveddelen av hagen. Men sammen med noen orange liljer, har det sneket seg inn en primula florindae i orange.

Jeg synes den er så søt med de hengende blomstene. Den blomstrer på høsten, dufter godt og liker seg i fuktig jord. Nå står ikke mine planter spesielt fuktig, men trives like vel.

Vil du få med deg flere orange deltagere, gå inn på Moseplassen.

søndag 12. februar 2012

Morsdag!

Jeg ønsker alle mødre en kjempefin morsdag! Her er en liten stemningsrapport fra stua mi. I år kjøpte jeg morsdagsblomstene selv, da mannfolket var opptatt på annet hold. Kjøpte en kurv, fylte den med lyseblå perleblomster, en hvit campanula og ett høyt stettglass i rosa. Jeg ble veldig fornøyd selv, det ble både vårlig og romantisk :-)



Frost i hagen.

Forrige helg tok jeg disse frostbildene i hagen min.



La dere merke til den lille blomsterknoppen på bilde nr 3? Våren er ikke så langt unna, hurra! Jeg har frøpakker jeg skal så, ute skinner solen og frister til en tur, jeg har mann og barn hjemme og livet er bra :-)

Ønsker alle en fin dag, og spesielt til alle mødre!

lørdag 11. februar 2012

X-faktor, lilla.

I dag og i morgen, er det lilla blomster som nomineres i Moseplassens X-faktorkonkurranse.  Så har du en flott lilla blomst du er spesielt glad i, så hiv deg med du også!

Lilla er en favorittfarge hos meg, ikke bare i blomster men på klær og interiør også.
Geranium ibericum sådde jeg i fjor og på høsten kom den med de store, vakre blomstene! Geranium er en planteslekt jeg får mer og mer sansen for. De blomstrer lenge og de lave sortene er gode bunndekkere.
For 3 år siden fikk jeg tak i geranium pratense Black Beauty. Den er virkelig en perle med sine lilla blomster over mørkerøde blader. Denne selvsår seg hos meg, kjekt å ha flere planter og kunne gi bort til hagevenner :-)

Men som deltager i x-faktor må jeg nok velge en annen, som sitter klistret til netthinnen med sin skjønnhet.
Primula capitata sådde jeg i 2009 og den blomstret samme høst. Desverre så jeg ikke mer av den året etter. Så den er nok ikke særlig hardfør. Men jeg bare MÅ skaffe meg nye frø og prøve igjen.
Sjekk det stilige "melis"drysset på blomsten, er det ikke flott?

torsdag 9. februar 2012

X-faktor, rød.

Jeg er veldig glad i røde blomster og selv om jeg ikke har kjempemange av dem, hadde jeg litt vanskelig for å bestemme meg for hvilken som skulle nomineres i Moseplassens x-faktorkonkurranse.

Til slutt falt valget på en pelargonia med veldig spesiell fargekombinasjon. Jeg falt helt i staver første gang jeg fikk øye på den. Hageselskapet Frøya var på besøk til ett ektepar i Stadsbygda, som hadde en stor samling pelargonier. Jeg fikk se at de hadde Lord Bute og lykken var stor da de hadde stiklinger av den å selge.

Nå har jeg selv tatt stiklinger av den og håper å kunne glede andre med dens skjønnhet :-)



onsdag 8. februar 2012

Frøyanatur!

I dag har vi hatt en solrik og mild dag, vårstemning de lux! Jeg er sykmeldt en uke, har hatt smerter i skulder/arm siden jul og den har bare blitt værre. Håper den vil rette seg med hvile..

Men å sitte inne en slik dag, er bare tull! Så jeg tok med meg digitalkamera og kjørte litt rundt her på Frøya. Noen  av stedene har jeg sjelden eller aldri vært, selv om det bare er noen km unna der jeg bor. Men det er utrolig mange små kroker og kriker som ligger litt bortgjemt, og som kan vise seg å være en naturperle. I dag kjørte jeg til Leirvikhamn, tilbake å ut mot Dyrøy og Klungervika.

Ok, håper dere koser dere med de vårlige bildene fra Nord-Frøya :-)













tirsdag 7. februar 2012

X-faktor, hvit.

Anemone nemorosa Vestal, er en hvitveis med fylte blomster. I barndommens rike flommet bakken over av hvit i hvit med hvitveis hver vår. Jeg har mange gode minne forbundet med den, jeg husker vi for eksempel hjalp til å plukke masse hvitveis, som ble pynt på bordene i 17. maifeiringa på skolen.

Nå bor jeg på ei øy uti havgapet. Her vokser det ikke naturlig hvitveis. Jeg har tatt med noen tuer å planta, men de sprer seg ikke veldig..For noen år siden skaffet jeg meg Vestal, den fylte hvitveisen. Den planta jeg i bedet ved trapp til huset, sånn at jeg skal få nyte den mest mulig den tiden den blomstrer. Det er så morsomt at det blir en større tue for hvert år :-)

Beklager at bildet ikke er skarpere, men det var det beste jeg fant..

Her er det flere hvite blomster påmeldt til Moseplassens X-faktorkonkurranse.

søndag 5. februar 2012

X-faktor, gul.

Min gule deltager er en lilje. Denne liljer har jeg desverre ikke sortsnavnet på, men mener det må være en trompetlilje. På utsiden er den rødlig og gul inni. Den er veldig skjønn der den står med regndråper på..

For å se de andre gule deltakerne i Moseplassenes x-faktor, trykk her.

fredag 3. februar 2012

X-faktor, blå blomst.

Anemone coronaria 'Mr.Fokker' er min blå kandidat. Den har en herlig blåfarge, kommer med blomster fra vår til høst og er herdig her hos meg i H-4 i sandjord.

Jeg deltar i Moseplassens x-faktorkonkurranse, som du kan lese mer om her.

torsdag 2. februar 2012

Rosa x-faktor.

Nettbloggen Moseplassen har startet en ny konkurranse. Jeg liker sånne fotokonkurranser, der dukker det opp så mange flotte bilder :-) Så jeg vil prøve meg jeg også.

Tulipaner er en av favorittplantene mine! De er noen av de første blomstene som gleder oss om våren og de finnes i så mange flotte farger og fasonger. Lette å få til er de også. Min deltager er navnløs, men langbent og smekker. Flere sjatteringer i hvitt, rosa og grønt fasinerer. Disse tulipanene kommer trofast igjen år etter år. Jeg håper min kandidat sjarmerer seg videre i konkurransen.