mandag 23. januar 2012

Islagte bed.

Jepp, i år ble det isdekke i bedene i stedet for snø. Ikke det beste for plantene, men aurikler og blodstorkenebben på bildet klarer seg nok. De er noen hardhauser. Men det spørs om ikke noen sartere planter og løker går dukken..


søndag 22. januar 2012

Apeskrekk.

Tok en titterunde i hagen i dag, vi hadde faktisk sol :-) I vente bedet stod denne apeskrekkplanten, like grønn og fin ennå. Jeg har 2 til, som står inne i bua sammen med pellisene, som back up viss den ute skulle av gå med døden
.

søndag 15. januar 2012

Årets første prikling og såing.

Da har jeg også fått starta opp med noe hagerelatert. I høst satte jeg alle pelargoniane mine inne i bua i garasjen. Det er egentlig mannens rom med div. redskaper og rot. Men siden jeg dro med masse maur inn med potter året før, fikk jeg låne det.


Pellisene stod lenge og blomtret i vinduet i garasjen i høst. Lusa har hatt fest på plantene og jeg har ikke gidda å gjordt noe med det før i dag. Jeg klipte ned alle pellisene og satte stiklinger. Alt fikk en real dose grønnsåpevann. Så fikk jeg min kjære til å henge opp plantelyset over benken og håper de nedklipte plantene kommer med mase nye skudd.
Her er alle stiklingene jeg satte:
Hvis alle kommer seg, kan jeg kanskje selge noen i hagelaget.

I en krukke på veggen i garasjen har jeg overvintra en blodbeger, nye grønne blader tyder på at det er liv! :-) Men for sikkerhets skyld har jeg bestilt nye frø.
Jeg tror ikke det blir den helt store såinga på meg i år heller.Må jo ha plass til alle plantene også :-) Jeg har fått frø som jeg bestilt fra Impecta, mest sommerblomster:

Disse ble sådd i dag:
*Tropaeolum speciosum, Ildblomkarse.( Satt ut.)
*Anemonopsis macrophylla. (Satt ut.)
*Viola tricolor Bowles Black.
*Rhodochiton atrosanguineum, Blodbeger.

Disse skal såes februar/mars:
*Ageratum Dwarf ball mixed, bonusfrø.
*Antirrhinum F1 Yellow Prince, var en suksess i fjor :-)
*Brassica oleracea, rosenkål.
*Cosmos bipinnatus Candy Stripe. , Pyntekorg.
*Echinops bannaticus.
*Ipomoea nil Mini Bar Rose.
*Ipomoea tricolor Flying Saucers.
*Tropaeolum majus Moonlight.

Ellers har jeg også noen frørester og selvsanka frø liggende i en frøboks i kjøleskapet. Jeg får helt sikket problemer i år også, når plantene skal få plass i bed og potter. Men det er jo ett luksusproblem..

søndag 8. januar 2012

"Æ har sjett lyse"!

Ja, det er helt sant. I dag på himmelen viste den lysende kula seg for første gang på noe som virker som evigheter. SOL! Jeg bare måtte ut på tur. Desverre var turnaboene mine ikke i form og alle andre skulle se sport! Så da lånte jeg med meg to frøkener på fire bein, Mira og Luna. De syntes det var veldig rart å gå uten matmor og de andre hundene, men oppførte seg eksemplarisk :-)

     Men himmel var ikke bare sol og blå himmel...
                                                                                                                                                                         
Før vi kom oss hjem fikk vi en haggelskur!

Takk for turen Mira og Luna :-)