lørdag 13. august 2011

Ny uteplass del 2.

Forrige uke gikk mye bort i ordne klart til mc-treff og hele helga gikk selvsagt med til å være der. Denne siste uka har jeg latt humla suse, storsett. Bare litt småpjusking i hagen. På onsdag var vi i Trondheim og jeg måtte innom Plantasjen, som vanlig. Dårlig utvalg av stauder og roser, men jeg fikk kjøpt 3 stk hvite kuleprimula. De er så flotte om våren og danner store tuer med "rolige" blader. Jeg kjøpte også 4 stk bringebær, 2 Varnes og 2 Asker, og 2 stk Huchera. Til den nye uteplassen fikk jeg tak i klematisen Piilu, som jeg har plantet i en stor sinkspann. Skal bli spennende å se om den berger ute i vinter..

I går plantet jeg litt mer ved siden av nyplassen. I dag har jeg fått sengebunn, madrass og puter på plass i senga mi ute + stæsja litt så det ble koselig der. Sånn ser det ut nå:



Denne gentianaen kjøpte jeg også, super søt synes jeg! Men resten av navnet stod så uklart på lappen, så det vet jeg ikke. Noen som kjenner den igjen? Blir glad for korrekt navn og herdighet på den.


onsdag 3. august 2011

Ferietur og hagebilder 1. august.

Da er vi vel hjemme fra ferie. Vi hadde en fin tur, med masse flott natur å se selv om vi kun hadde sol en dag. Trollstigen var vedlig imponerende, tenk at det går an å lage en vei i slikt bratt fjell!
Fergeturen fra Valldal til Geiranger var også en av høydepunktene, heldigvis var det sol den dagen så vi fikk sett alle de høye fjellene.

Her er fossen Friarn. Brudesløret som jeg gledet meg til å se, hadde lite vannføring nå. Den er vel finest ved snøsmeltinga om våren.

Men over til hagen og plantene :) Dagen etter vi kom hjem, tok jeg en fotorunde i hagen:



Eplebedet hvor plantene krangler om plassen. Her er bl.a malurt nana ett eller annet, papaver somniferum, anemone coronaria og pyntekorg.
                   Jeg bare elsker fargen på denne valmuen.
En bit av slangebedet med iris,klokkebusk, hosta og liljer.

                      Lilje Fata morgana.
                    Småhjerter Langtrees.
                        Rose Schneewiitchen og geranium Svelte lilac.