søndag 27. mars 2011

Mausund.

Denne har jeg lyst til å dele med dere. Mausund er ei øy uten for fastFrøya.

Søndagskos.

4,5 grader, vind og halvskyet ute i dag. Jeg sitter inne å koser meg med kakao med krem og skiver med egg, majones og purreløk, nam!
Katta vår, Irvin, koser seg også inne. Han blir 10 år til sommern og liker seg best inne i varmen.

På planterommet vokser det sakte men sikkert. 3 av apeskrekkfrøene har fått spirer over jorda. Noen av småttisene er litt gule i bladene, tror jeg må begynne så smått å gi svakt gjødselvann og se om det hjelper.

søndag 13. mars 2011

Pilflettingsprosjekt.

I dag fikk vi fint vær, ett par plussgrader, vindstille og endel sol. Det var deilig å være ute,så jeg gikk en tur sammen med naboen. Etterpå hadde jeg ikke lyst til å gå inn og kom på at jeg kunne begynne med ett prosjekt på baksiden av huset. Der satte vi opp espaljer av armeringsnett i fjorsommer. Det ser litt kjedelig ut. Derfor hadde jeg fått den ideen om å flette inn litt pilkvister her og der. Med god hjelp fra min kjære nabofrue, fikk jeg brukt opp alle pilkvistene jeg hadde. Det rakk til å flette i en rast med ruter vannrett, på langsiden.

Nå håper jeg å få tak i mer pilkvister, sånn at jeg kan fullføre prosjektet. Jeg tror det vil bli stilig når jeg en gang blir ferdig :)

lørdag 12. mars 2011

Sårunde nr 2

I dag fikk jeg lyst til å stulle med jord og frø, siden vi har fått vinter ute igjen. Lengselen mot vår vokser for hver dag :)

Dette sådde jeg i dag:

* Wulfenia carinthiaca
* Fritillaria camchatcensis
* Geranium renardii
* Geranium ibericum
* Klematis alpina Pink Flamingo
* Nicandra
* Stachys byzantina
* Sommarrudbeckia Cappuccino
* Løvemunn F1 Yellow Prince
* Scabiosa Lilac Wonder

torsdag 10. mars 2011

Pellispussel.

                                                    Pelargonia Anna Backlunds lilla vita.

I dag har jeg fått pottet om og satt stiklinger av mine pelliser. 3 av mine pelliser har avgått med døden i vinter, en av dem var Appleblossom rosebud desverre..Håper jeg kan få tak i en ny. Arctic star var full av lus og ble klipt kraftig ned, vasket og fikk en dose provado. Lord Bute er den som er finest og kraftigst i bladverket etter vinteren. Nå gleder jeg meg til flotte pelliskrukker på terrassen til sommeren.

Ute har det vært snøbyger og kraftig vind, typisk marsvær med andre ord. Men nå er vel ikke våren så langt unna, hurra!