lørdag 18. september 2010

lørdag 11. september 2010

September i hagen, bilderas..

Forrige helg var jeg i Trondheim på Forumstreff og møtte mange hagefrelste, trivelige folk. Vi hadde ett flott program fra fredag til søndag. På fredag var vi på omvisning på Ringve botaniske hage (fikk desverre en lavmælt, manuskriptlesende guide), så det ble mest spennende å gå å titte selv.

På lørdag var vi i norges nordligste kolonihage, Klemetsaune. Veldig moro å titte på 42 helt forskjellig hytter og hager. Etterpå bar det til Bina, som har en flott innholdsrik hage.

På søndag kjørte vi til Malvik. Først til Stephen Barstow, som har spesialisert seg på spiselige planter fra mange verdenshjørner, etter på til Line Cathrine som er ekspert på former og farger i hagen. Det kan ikke beskrives, men må oppleves :) Vi avrunda med en durabli shoppingrunde på Bo grønt, Hammer på Stjørdal. De har sikkert trøndelags beste utvalg av planter og mye spennende, anbefales!

Jeg har sikkert kunnet skrive mye mer om den helga og lagt inn masse bilder, men det er det andre som er mer flinke til enn meg. Her finner dere Line Cathrins referat.

Den siste uka har vi endelig hatt skikkelig sommer og sol på Frøya. Den varmeste uka dette året! Så mye av fritiden har gått med til omrokkering i bedene og maling av garasje, og ikke minst få plass til de rundt 20 nye plantene fra forrige helg + løker fra Zimtrade. Men nå meldes det masse nedbør neste uke, så vi må vel innse at sommeren er definitivt ferdig for i år. Men høsten har jo også sin sjarm..

Masse spennende planter ble kjøpt på Bo Grønt Hammer, på Stjørdal og noen kjøpt/fått hos Stephen Barstow.
Ringve botaniske hage.

Eneste epla på våre to epletrær. Håper på flere neste år.






Primula capitata, sådd i år, er bare helt herlig.


Blodbeger.


Klematis Warsawa Nike.


Klematis Ernest Markham og blomstererter, sweet pea Fragrant Skies.


Malva sylvestris Mauritiana og Gertrude Jekyll.