lørdag 29. mai 2010

Litt bilder.

Fotblad blomstrer nå og blir større for hvert år. Den skal jeg flytte til en bedre plass.

Langs bedet ved gjerdet ser det slik ut nå. Langs kanten har jeg mange av auriklene mine.

Tulipanblomstringen er i full gang.



Fylt rosa aurikel.



Denne auriklen har litt spesiell farge synes jeg.
I dag skal min kjære kjøpe armeringsmatte og få på plass en klatrevegg bak den nye bedet på baksiden av huset. Jeg må forhøre meg om noen kan bringe solda jord hit ganske snart, for å fylle i nybedet.
Her regner det i dag, men det er meldt bedre i morgen. Så da håper jeg å få gjerdt litt i hagen: renske opp i de beda som ikke er ferdige og få planta ut flere frøsådde planter.
Ønsker dere en flott helg!



tirsdag 25. mai 2010

Nytt prosjekt del 2.




I går og ett par timer i kveld har jeg gravd ut så mye jeg har greid uten hjelp. I jorda ligger det paller, plast og isopor. Veldig "moro" og grave i :( Nå må jeg ha hjelp av gubben med å få opp resten av de halv morkne pallene. Er spent på hvor dypt det blir, men at vi må fylle på mye jord etter på er helt sikkert..

Nå er jeg så sliten...Men ser frem til den morsomste delen av prosjektet tar til :)

søndag 23. mai 2010

Nytt prosjekt.


Jeg og mannfolket har diskutert litt hvordan vi skal gjøre det med nytt bed på baksiden av huset. Han har jo fått laget en platt langs husveggen og ved den ønsker jeg ett bed. Spørsmålet var om vi skulle bygge det opp litt og hva skulle vi i såfall bruke til kanter. Etter litt fram og tilbake, tror jeg vi lander på å ikke bygge det opp. Jeg har vært ut å sjekka jorddybden. Noen steder traff jeg på noen plater av noe slag, resten var ok. I morgen skal jeg starte og grave vekk eksisterende jord/ sand og forhåpentlig vis får jeg fjernet platene i jorden og det er fin dybde under.

Bedet vil bli ca 120 cm bredt og 700 cm langt. Bak i bedet vil jeg ha en le/klatrevegg. Har bestemt meg for å bruke armeringsmatter, som deles i tre deler og festes til stolper. Så vil jeg leke meg litt med å flette kvister i armeringsmatta. Tror det vil bli stilig :)

Nå er jeg veldig gira på å begynne å grave i morgen. Håper på ok vær..

lørdag 22. mai 2010

Konfirmasjon og en gledelig oppdagelse!


Da er minstemann i huset konfirmert og vi har hatt en koselig feiring sammen med familie og faddere. Det er morsomt og litt slitsom med slike begivenheter, og veldig godt når alt er vel i havn :) Det viktigst er at hovedpersonen er fornøyd.


I går gikk jeg min sedvanlige myserunde i hagen og ble hoppende glad da jeg fikk øyne på noe som ser ut som blomsterknopper på plommetreet vårt, en Opal. Det er i såfall første gang siden vi kjøpte det for ca 10 år siden. Jippi :))

mandag 17. mai 2010

Sommertempratur!!!


I går hadde vi en aldeles nydelig dag, med sol og 20 grader i skyggen. Det blåste opp på ettermiddagen, men vinden var varm så det gjorde ikke noe. Jeg fikk årets første solbrendte skuldre :)


Det hele dagen gikk med på var å luke i Slangebedet og klippe langs kanten av den. Jeg hadde lydbok på øret og hadde mange drikkepauser i solstolen. En perfekt dag..


I dag har været slått helt om og det er grått, regn og 8 grader. Men det gjør ikke så mye, siden vi ikke skal ut å gå i noe tog. Tar en avslappningsdag inne og skal ned på grendahuset for å spise den gode lapskausen deres og litt kaker.


Ha en fin 17. mai feiring!

lørdag 15. mai 2010

Dagen dont og ny klematis.




I dag har det vært tidvis sol og varmt, så jeg har haget i singlet. Jeg har fått gjødslet alle bedene og ble sliten og varm av bare det. Jeg har også klipt plena for første gang dette året, og irritert meg grenseløst over hvor dårlig den er. Men å gidde å gjøre noe med den, nei da! Alt for mye arbeid til at jeg vil hive meg på den jobben nå.

Jeg var innom planteutsalget for å kjøpe bark i dag. Der hadde de fått inn klematis og jeg forelska meg fullstendig i Miss Bateman. Den var så nydelig med de grønne rennene i kronbladene. Måtte bare ha en sånn en!

fredag 14. mai 2010

Aurikel og primulatid.

Ny + gammel platting. På utsiden skal det nye bedet med blomstrer i rødt, lilla og lime komme.
Blå og lilla blomstring.


Aurikeler og primula.


Nå har primulaene og auriklene starta sitt show i hagen. Noe nytt å se på hver dag. Dagene går alt for fort og jeg rekker ikke over alt jeg vil ha gjordt, men sånn er det vel hvert år. De siste dagene har gått med til beskjæring. Er ferdig med alle rosene og klematisene og godt er det. For fy for en vond jobb!

I morgen har jeg bestemt meg for å få gjødsla alle bedene og plantene i drivhuset skal bæres ut for herding. Det er en stor jobb hver dag nå å vanne alle plantene, så jeg gleder meg stort til jeg kan plante de ut.

Mannfolket har hatt fri i dag og fått snekra platting på baksiden av huset. Det er en gammel platting der fra før som vi enten må kappe sånn at den blir like bred som den nye eller vi kan runde den i kantene. Det er i alle fall ikke så pent som det er nå. Vi må også finne ut hva vi skal bruke som kant til bedet som skal komme på utsiden av plattingen. Gleder meg til det blir planteklart!!!

lørdag 8. mai 2010

En nydelig vårdag.


I går hadde vi strålende vær og for første gang kunne jeg holde på ute i t-skjorta på ettermiddagen. Jeg nøt det så godt jeg kunne og gikk ikke inn før sola gikk ned.


Jeg har nå fått luka i bedet ved gjerdet, flaggstangbedet, bedet ved garasjen og epletrebedet.

Mens jeg holdt på, kom en sommerfugl inn om på visitt. Sprang inn etter kameraet og fikk tatt ett par bilder, før den flagra videre.


I dag frister det ikke å gå ut, for nå er det nordavind og regn. Det er meldt litt sol til kvelds, så håper å få vært ute litt da. Nå er plana å få laget ferdig resten av bordkortene til konfirmasjon og kanskje scrappe litt.


Ha en flott lørdag!

onsdag 5. mai 2010

Dagens glede!


Denne bittelille planten, sådde jeg i fjor av frø fått av Magnar Aspaker. Det er en primula tsuktshorum. Plutselig på hagerunden min i dag blomstret den! Hadde ikke sett for meg at den skulle være SÅ liten. Tror jeg må finne en mer egnet sted i steinbedet.

lørdag 1. mai 2010

Hagerunde i solgløtt.

Blodbegerknopper.
Våriris.

Nyplantet Gertrude Jekyll.



Kuleprimula.


Kuleprimula dette også.





Tidlige tulipaner.




Pulmonariaen er kommet i blomst.






Alpeklematis med knopper.

I dag har solen vært fremme fra morgenen av :) Så da bar det rett ut etter frokost. Jeg fikk planta rosen Gertrude Jekyll ved den ene rosebuen. Den blir ikke høyere en 1,5 m så jeg er litt i tvil om det er rett plasseringen. Men siden jeg ikke fant noen bedre plass til den får den stå der enn så lenge.

En fotorunde i hagen avslørte noen blå våriris som jeg hadde glemt at jeg hadde.