fredag 30. april 2010

Regner bort!

Primula juliae.

Nå har det regna og regna nesten uavbrutt i dagesvis her og laga dam nederst i slangebedet. Så den eneste haginga har vært å vanne i drivhuset. Der har den ene blodbegerplanta fått blomsterknopper, selv om den bare er 20 cm høy! Rosen Gertrude jekyll har stått i en bøtte vann siden forrige helg og skulle ha kommet i jord snart. Håper at skyene skrur av krana såpass at jeg får planta den i morgen.


I hagen blomstrer nå: pulmonaria, gravmyrt, primula juliae, liten rød tulipan og vårkjæreminne.Bispelue og mange av auriklene og tulipanene står med knopper, venter bare på litt sol for å slå ut.

onsdag 28. april 2010

Ubudne gjester i drivhuset!

Denne pynter opp på trappa, med takløk og snøstjerne.

Jeg oppdaget at rosen som har stått i drivhuset i vinter, hadde sammenklistrede blader i nyveksten. Åpnet en og fant en liten larve. Så da måtte jeg klippe av alt som var av blader og kaste og håpe på at den får nye blader uten uhumskheter. Det er også små svarte dyr i jorda i potta, vet ikke helt hvordan jeg blir kvitt dem. Tror jeg vil skifte jord på den, det er vel det sikreste.


søndag 25. april 2010

Drivhus, prikling og hagebilder.

Den første primulaen er kommet i blomst, mener denne heter Freedom.
Morsom rabarbra.

Snøstjerner.


Mange nypriklede småttinger, blodbeger vokser opp langs plantepinnene.




Til høyre står julerosen og bjørnebærbusken fra Zimtrade.


Jeg har ikke den store bloggånda over meg for tiden, men her kommer en liten oppdatering.

I går fikk jeg priklet mange sommerblomsterspirer. Jeg har nesten ikke sådd noen staudefrø i år, den eneste jeg kommer på i farta er Primula capitata. Den gar spirt, men er for små til å prikles ennå. Gleder meg til å se den i blomst, da den er helt ukjent for meg.

Før helga kom endelig pakken fra Zimtrade og alle plantene og knollene så helt fine ut. Så selv om Zimtrade har stive priser, skal de i allefall få skryt for kvaliteten. Jeg bestilte en bjørnebærbusk fra dem, men er litt i tenkeboksen hvor jeg skal plante den. Tenkte litt på å sette den mot gavelveggen på drivhuset, men da må jeg fjerne Rognspireaen. Den står mellom drivhuset og grønnsak/pallebedene, og den kommer med rotskudd over alt. Så det beste hadde vel vært å fjerne den. Men det tror jeg blir litt av en jobb, ikke noe jeg gidder å start med nå.

Jeg må innrømme at den helt store hageiveren har latt vente på seg i år, men den kommer vel når været blir varmere og konfirmasjonen er vel overstått. Akkurat nå er det laging av bordkort som står på programmet. Fikk laga halvparten i går og tar resten i dag.

Ønsker alle som stikker innom en flott søndag!

onsdag 14. april 2010

Spirer både her og der.

Årets første violblomst.
I drivhuset spirer mer og mer :)

Nytt liv i eplebedet.


Denne husker jeg ikke navnet på, men den er kjempesøt!



Akeleien vokser så det knaker.




søndag 11. april 2010

Litt av ditt og litt av datt ;)

Torsdag kveld var vi hjemme til lederen for hagelaget og fikk vist beskjæring i praksis. Kjempegreit å få sett hvordan det gjøres, så blir det lettere å sette i gang i egen hage. Bra oppmøte var det også og vi fikk vervet 2 nye medlemmer! Synd det ble så kaldt på føttene at vi frøs hjem før vi fikk smakt på eplekaka..

Jeg har fått flyttet stikkelsbærbusken, som ble stående i veien foran komposten. Klipte den mye tilbake før jeg tok den opp. Stakk meg gjorde jeg naturligvis, umulig å unngå..

I drivhuset spirer det massefra de frøene som ble sådd forrige helg. Arti :)) Nå må jeg nok til med masseprikling om ikke så lenge. Bare kos det.

I dag har jeg fått lagt barkduk langs resten av oppkjørsla. Kjørte på med mange lass jord/grus og jevna det ut, før duken ble lagt på og steiner i kantene for å holde duken på plass. Nå må jeg gjøre storinnkjøp av bark.

tirsdag 6. april 2010

Endelig kompostbinge.







Nå har jeg endelig fått meg kompostbinge, med to rom. Den ønsket jeg meg av min kjære mann, til bursdagsgave. Nå i påska fikk han tid til å lage den, hurra! Men det ville blitt litt trangt der jeg ville ha den. Den står plassert mellom gjerdet og grønnsak/ventepallekarmene. Stikkelsbærbusken står litt i veien å må flyttes, men det er en jobb jeg ser med gru på...


I går ble jeg ferdig med å renske bort tørre planterester i bedene og var så såre fornøyd. Deilig å være ferdig med den jobben og alt ser så mye ryddigere ut. Nye spirer kan beskues litt lettere også. Masse spennende spirer å se hvis man studerer di litt nærmere.

lørdag 3. april 2010

Dagens vårtegn.





I dag ble det en deilig solskinnsdag og jeg har fått starta opp hagesesongen. Gikk ut i 10 tiden og starta vårryddinga i bedene. Har fått rydda 8 bed + "grønnsakpallekarmene" (som er mest brukt til ventebed ;)) Da har jeg 4 store bed igjen og det regner jeg med å få gjordt ferdig i løpet av påskedagene.

Jeg fikk også pottet opp 4 georginer, den femte var død. I går prikla jeg tomatene, 6 planter er mer enn nok.

Jeg og nabokona gikk en tur ut på dagen og da oppserverte vi tjelden i fjæra. I hagen blomstrer de første krokusene og en hvit julerose, jeg så små knopper på blåveisen, filmet 2 havørner som svevde over hustakene og livet er bare herlig akkurat nå! DET ER VÅR; HURRA!!!

torsdag 1. april 2010

Kandidat til Frøken Vårfryd.

Krokusene er det en av de første til å blomstre i hagen min om våren og derfor er jeg så inderlig glad i dem. Derfor vil jeg delta i Moseplassens fotokonkurranse, Frøken vårfryd, med denne krokusen. Jeg vil kalle den Frøken Forførende Krokusa. Den er så liten og sjarmerende. De første vårhumlene blir helt bergtatt og lar seg villig lokke inn i skjørtene dens.