torsdag 25. februar 2010

Vår i vinduskarmen.


I går hadde de fått inn Ranukler i mange forskjellige farger på butikken. I lengsel etter vår og farger, kjøpte jeg en orange en. Merkelig, siden orange er en farge jeg normalt ikke er så glad i..

tirsdag 23. februar 2010

Bestillinger og årets første..

I kveld har jeg fått priklet årets første frøplanter. Jeg har priklet hvit Flittiglise, viola Bowels Black og Carpet Antique Blue Wing og 3 blodbegerspirer. Sistnevnet er bare noen små, spinkle pister men håper de kommer seg etter hvert. Hvis jeg får til Blodbegrene har jeg planer om å lage espalje til dem på leveggen ved solplattingen.



Jeg har blitt "lokket" av en link på hagegal, til å bestille pelargoniastiklinger ;) Disse ble bestilt:

Anna Backlunds Lilla Vita
Appleblossom rosebud
Kørsbær
Oldbury Duet
Green Eyes
Sweet Mimosa
Artic Star
Dovendale

Jeg bestillte her: www.lillegartneri.no

Jeg har også bestilt noen flere frø fra Primafrø, en dansk frøleverandør. Det ble mest sommerblomster + tomatfrø. Jeg er ikke så glad i tomat selv, men det blir morsomt å prøve om jeg får noen dreis på tomater i drivhuset mitt. Disse frøen ble bestilt:

Calendula (Ringblomst) Cream
Calendula off. Kabluna Orange with dark centres.
Ampeltomat Pendulina red
Lagurus ovatus (Harehale)
Lathyros o. Fragrat Skies
Papaver paeoniflorum White Paeony
Papaver laciniatum Swans Down.

Ute har vi hatt 15 minus i morgentimene, litt snødryss, men sol ut på dagen. I morgen er det meldt mildere og mer snø. Vinteren har langt i fra mistet noe grep ennå. Men guri som jeg gleder meg til det blir vår!!! Måtte dagene frem til våren gå i superfart!