mandag 25. januar 2010

Endelig i gang igjen!

Yes, da har jeg fått sådd de første frøene og det er bare så herlig å være i gang igjen. Tirsdag fikk jeg Helloborusfrø i posten av Akoen (takk!) og de ble sådd med en gang. Siden har jeg gått å kikke i de pottene flere ganger om dagen, hehe er jo helt tussete! Sådde en ny omgang med frø i går og satte noen stiklinger av pellis Hills Of Snow.

Dette ble sådd:

* Helleborus anemone form, 19/1
* Helleborus corsicus, 19/1
* Impatiens hybrida F1 Candy white, 24/1
* Salvia argentia White birds, 24/1
* Vårgentiana, Gentiana verna, 24/1
* Viola hybrida Bowles black, 24/1
* Viola hybrida Carpet antique blue wing (selvhøstet), 24/1
* Blodbeger, Rhodochiton atrosanguineum, 24/1

Blodbegerfrøa var det bare 5 av i pakken og er superspent på om den vil spire. Har fått med meg at den kan være litt lunefull..

torsdag 14. januar 2010

Hvem møtte jeg på tur i dag?




Her på Frøya har vi hatt snø og klart, fint vær lenge nå. Det er så herlig! Det var over 10 minus forrige uke, så da fikk vi ikke vært ute med barna i bhg. Men denne uka fikk vi vært ute og akt i bakken, til stor glede for de fleste.




I dag har jeg fridag, og da ble det anledning for å gå en liten tur i det flotte vinterværet. Da jeg kom nede ved sjøen, hørte jeg hvordan det knakte i isen ved land. En litt skummel lyd synes jeg :) Jeg gikk litt videre, der veien går over ett lite sund. Der fikk jeg øye på en krabat som holdt på på i iskanten ved land. Jeg huket meg ned og tok opp fotoapparatet jeg heldigvis hadde pakket i lomma. Jeg reiste meg forsiktig og gikk litt nærmere. Jeg zomet max på kameraet og knipset ett bilde. Da var jeg oppservert av oteren, som ble litt nysgjerrig og svømte nærmere. Jeg knipset 2 bilder til før jeg snudde og gikk tilbake. Har jo hørt om litt for nærgående otere før, så jeg tok ingen sjanse ;)

lørdag 9. januar 2010

"Årets"-2009

Årets rose: Arvensis Splendens, overdådig blomstring og sååå nydelig!






Årets Klematis: Kermensina som blomstret rikt i år.


Årets skuffelse: Eremurus, Kleopatras nål. Den vokste dårlig, fikk 1 blomst på 3 løker og fargen var gyselig..


Årets tulipan: Burgundy for den herlige dype farge.


Årets 1-åringer: Viola hybrida Carpet Antique blue wing for den lange blomstringen og Convolvus tricolor Blue Ensign for den deilige blåfargen.










Årets staude: Geranium Black Beauty. Herlig farge på både blad og blomst! Og så har den frøsådd seg :)


Årets prosjekt: Renska og fikk plantet til berget ved utesitteplassen + platting.









Årets overraskelse: Klematis Nelly Moser kom med doble blomster!











Beklager den rotete framstillinga, men jeg greier ikke å dra bildene dit jeg vil og de legger seg helt hulter i bulter.

lørdag 2. januar 2010

Frøkløe og vinterwonderland.









Nå har jeg lest om folk som har sådd frø og enda til ei som har priklet, på hagegal. Da kjenner jeg at sålysten begynner å krible i kroppen. Snedig du, hvor påvirket vi blir av hverandre :) Men først skal jeg kikke i frøboksen og tenke meg godt om, før jeg sender i vei frøbestilling. Skal prøve å bruke fornuften litt mer og ikke ende opp med bare rosa blomster. For det jeg trenger er jo mer i hvitt, lilla og blått.

Her på Frøya har vi hatt ett eventyrlig flott vintervær i dag. En sjeldenhet at vi får så mye snø, som får ligge i ro så lenge. Jeg og minstemann gikk en 2 timers tur, sammen med naboene og deres 5 hunder. Med en liten innlagt kakaopause. Snøen glittret så fint at vi ble helt hensatt. Håper på gjentagelse i morgen, men ser at det er varslet litt sludd og mer vind :(

fredag 1. januar 2010

Nytt år og til minne om Casper.




Da er året 2009 omme og det er fylt med gode og triste minner, slik livet er..Det siste triste som 2009 ga hendte på lille juleaften. Da jeg gikk ut den morgenen hørte jeg såre mjau og jeg så Casper kom humpende med store smerter i den ene foten. Vi trodde han hadde vært i slåsskamp. Min mann kjørte til dyrlegen med han, mens jeg vasket gulv med en ond klump i magen. Etter en tid ringte min mann, å forklarte at røngenbilder viste at hoftbeinet til Casper var knust og at det måtte ha skjedd ved en påkjørsel. Siden dyrlegen mente katta hadde små skjanser for å bli bra, hadde min kjære tatt beslutningen om å la Casper få slippe mere smerter. Den avgjørelsen er jeg helt enig i, jeg blir helt syk av å tenke på at dyr lider.


Resten av dagen pyntet jeg til jul med tungt hjerte og jeg har savnet den kosete katten vår hver dag. Vi har aldri hatt en så snill og sjarmerende katt før. Han elsket å sitte ved vasken på kjøkkenet å drikke av springen eller bare se fasinert på vannet. Hans favoritt var min mann og Casper storkoste seg i armkroken hans. Han fikk aldri nok av kos.


Det er litt rart at Casper var hos oss akkurat på dagen 1 år. Vi hentet han på lille juleaften året før, da var han 5 mnd og tilitsfull med det samme. Nå er han ikke mere..Takk for alle gode stunder Casper!