fredag 30. oktober 2009

En titt tilbake til april.

Dicentra formosa `Langtrees´ blomstrer tidlig og holder på lenge. Anbefales!

Sanguinaria canadensis `multiplex´kjøpte jeg i fjor. Nydelige blomster, men de varer ikke så lenge desverre.

Denne løkplanten fikk jeg av min kjære nabo for ett par år siden og den øker litt i omfang for hvert år.




De søteste krokuser! Husker desverre ikke navn.





Jeg har sittet å sett igjennom hagebildene fra våren og det er så deilig å mimre. Jeg tenke derfor å dele noen bilder med dere. Jeg fikk i hvertfall en veldig lengsel mot vår igjen..










lørdag 24. oktober 2009

Deilig vær og løker som detter ned i handlekassa ;)

Viol som har blomstret siden mai.


Nå har vi faktisk hatt flott høst vær i 4 dager og det er så hærlig etter ca 7 uker med stort sett møkkavær. Vi har kun hatt litt frost på veiene på morgenkvisten, plantene ute har ikke fått frostbitt ennå. Høst anemonen står med store knopper, Malva sylvestris kommer med nye blomster etter at jeg klipte den ned. Den lille søte fiolen `Viola hybrida F1 Carpet antique blue wing´holder fortsatt koken. Jeg har plukket inn litt frø av den også, selv om jeg regner med den selvsår seg der den står. Jeg har lyst til å så den og sette noen planter på gravstedet til pappa.

Jeg har hengt opp fugelmater på inngangs portalen inn til hagen. De første dagene var det ikke en fugl å se, men i går var det både kjøttmeis og gråspurv på besøk. Håper andre fugler dukker opp etter hvert også.
Ellers har matbutikkene satt ned prisene på blomsterløkene og jeg klart ikke å unngå at noen av de ramlet opp i handlevogna min. De røde tulipanene satte jeg ned i en sinkpotte, de andre i hagen.

onsdag 21. oktober 2009

Meme blogg award.


I disse bloggtørketider, er det kjekt å få en blogg award med en utfordring. Takk til Mariann S med bloggen sunnmørshagen min :http://http//marianns08.blogspot.com/2009/10/meme-blog-award.html#comment-form


Med awarden følger en utfordring om å skrive 7 ting om meg selv og å sende den videre til 7 andre.

1. Jeg er glad i hagen min og plantene mine.
2. Jeg liker at vi har 4 årstider (og vil helst ha snø når det er vinter).
3. Jeg har vært sammen med min kjære i 22 år, siden vi var 16 år :)
4. Jeg hater å stryke tøy (min kjære må som regel styke skjortene sine selv).
5. Jeg er utdannet barnepleier og jobber på småbarnsavd. i bhg.
6. Min favorittduft er for tiden Laura.
7. Min favorittrett er lammefrikasse.

Jeg sender denne meme awarden videre til assa, Vig, Lineca, miamaria, Seascape, Taleia og Ingrid E. Jeg har desverre ikke lært meg å legge lenker inn i en tekst, så bloggadressa til disse blir ikke med..

mandag 19. oktober 2009

Ny kjøkkenlampe.







Nå er vi nesten helt ferdig med å pusse opp kjøkkenet vårt. Vi mangler lister over skapene og rundt vinduene, montere 3 kjøkkenstoler og å få festen litt ledninger. Forrige lørdag kjøpte jeg ny lampe til å ha over kjøkkenbordet. I går fikk vi hengt den opp og jeg er kjempefornøyd!

Jeg skal legge ut bilder av hele kjøkkenet når vi er helt ferdig. Det blir akurat så koselig som jeg ønsket meg..

onsdag 14. oktober 2009

1. vinterdag, frost og bilder.








I dag er det første vinterdag og det sies at slik været er i dag, blir vinteren. Håper det, for her har det vært solskinn og lite vind i dag. I går morges fikk vi vår første nattefrost og min kjære var så snill å legge om dekk, før han dro på jobb.

Etter jobb gikk jeg en rask tur og tok noen stemingsbilder. Hjemme igjen tømte jeg årets sommerblomstkrukker og tok opp de 2 knollene med Dahlia jeg fikk fra Plantearven i vår. Nå håper jeg virkelig jeg klarer å overvintre dem uten at de råtner.

I kveld har Hageselskapet Frøya årsmøte og jeg gir meg som leder. Men jeg sitter ett år til i styret da. Skal bli godt å la andre ta over styringa.