tirsdag 29. september 2009

Høsttidløs.



Høsttidløsen blomstrer nå. Synd det ikke er bra vær for å være ute og nyte den mer.

tirsdag 22. september 2009

Høstvær, syk og kjøkken..


Jepp, drittværet holder fortsatt koken. Det blåser og høljer ned innimellom. Begynner å bli litt lei nå, selv om jeg i de siste dagene ikke har vært ute. Ble syk på søndag. Men i dag er formen bedre, så da blir det jobb igjen i morgen. Det skal bli godt, for fyttigrisen så maroder man bli av å bare sitt/ligge hele dagen.

Min kjære holder på hele kveldene med å montere kjøkken, snille kjæresten min* I kveld har han forhåpentlig fått koblet på kjøkkenvasken og oppvaskmaskina igjen. Det er bra, for nå er det masse skittne kopper som må vaskes. Vi har brukt engangs di siste dagene, dumt vi ikke kom på å bruke det med en gang vi ble uten oppvaskmaskin. Men det er lett å være etterpå klok ;)

I helga oppdaget jeg at høsttidløs er på vei opp. Deilig på denne tiden, når det meste annet er på vei til å visne ned.

lørdag 19. september 2009

Ut på tur.









I dag hadde været bedret seg, mindre vind og bare noen få regndråper. Jeg avtalte med naboen at vi skulle gå på loppemarked først, før vi skulle gå tur til trimhytta på Nesset.

På loppemarkedet var det mye lopper, masse folk og trangt. Jeg fikk tak i 10 hvitvinsglass med sort stett og en brun vinballong som selvsagt skal få en plass i hagen.

Så bar det ut på tur. Vi fikk noen få regndråper i starten, men de ga seg heldigvis fort. Meste parten av turen gikk på en skogsvei som ender på en parkeringsplass ved ett fiskevann for handikappede. Så er det bare noen hundre meter oppover til vi er på trimhytta. En flott tur i fin natur.
Vel hjemme igjen dukka sola opp..

tirsdag 15. september 2009

Liten gullvinge.











I går hadde jeg besøk av en liten sommer fugl i hagen. Det var en Liten gullvinge som satt å koste seg på søyleblomsten min. Den er ganske vanlig over hele landet og er bare 2,5-3 cm i vingespenn.

mandag 14. september 2009

Iberia?!




Huff, nå er jeg veldig redd for at jeg har fått Iberiasnegler i hagen min. Jeg har funnet blanke snegle egg i jorda rundt plantene som har stått innpakka i plast i sommer. Fant også endel små lysebrune snegler. Og i morges fant vi en stor brungrå snegle med åndehullet foran midten av kappen og med stripete kappe nederst.




Hva tror dere? Er det den forhatte iberiaen?

søndag 13. september 2009

Løklegging.


Vi har hatt en times tid med oppholdsvær og jeg fikk lagt ned alle løkene som stod på vent. Hadde ikke så mange da, heldigvis. Jeg finner jo nesten ikke ledig plass å få putta ned di løkene. Sånn er det hvert år og likevel kjøper jeg flere løker..

lørdag 12. september 2009

Bedring i vente?

Nå er jeg lei drittvær! Det har regna og blåst hele uka som var. Men YR melder heldigvis bedring fra i morgen av, så tvi-tvi!

I dag har vi begynt å rive kjøkken. I morgen kommer di første panelplatene på veggen, ferdig malt i cafe latte-farge. Gulvet kommer ikke før til neste helg og kjøkken innredninga (Ståt fra Ikea) mandagen etter. Gleder meg helt vilt til å se hvordan det blir!

mandag 7. september 2009

Første høststorm.


Nå er uværet over oss og jeg og kaill`n har vært ute å sikret drivhus og gjerde. Håper inngangsportalen til hagen holder, for den rugga urovekkende på seg. Vi har sikra den med en stropp.


Vi fikk satt inn utemøblene i drivhuset og en del blomsterpotter. Jeg sjekka statusen på stiklingene jeg satte i sommer og fant røtter på 2 av Arvensis splendens og en lavendel. Har ikke vært så flink til å passe dem, så jeg ble gledelig overrasket over å finne røtter på de 3. Men så spørs det hvordan jeg skal holde liv i de til neste år. Gode råd ønskes..


Lørdag var vi i Trondheim og jeg var innom Plantasjen for å sjekke salget på uteplantene. Ente opp med å kjøpe en høstsedum, ei potte med fletta pilgreiner og en Koreagran. Veldig fornøyd med den Koreagrana for den har jeg ønska meg. De har jo kjempetøffe kongler!


Søndag fikk jeg fylt opp resten av bedet ved platten og husveggen. Så var det å finne tak i planter og finne ut hva skulle settes hvor. Plutselig var det gått 5 timer. Foreløbig resultat ser dere øverst på blogginnlegget.

onsdag 2. september 2009

Siden sist og sommerfugler.


I helga hadde sommerfuglbusken besøk av flere tistelsommerfugler. Har ikke sett så mange sommerfugler tidligere her i sommer, så det er ekstra stas når de stikker innom.

Det har vært rolig her i fra i det siste. Vi hadde ett forferdelig uvær forrige lørdagsmorgen. Lynet slo like i nærheten og ødela nett tilgang og nettverkskortet vårt. Det tok 9 dager før vi kom oss på internett igjen.

Jeg var på grilldag og plantbytte forrige lørdag. Vi var ikke så mange som møtte opp, men koselig var det. Damen vi var hos har en spennende hage, hvor hun har brukt mange fine steiner og rakved som hun har funnet i fjæra. Jeg fikk bytta til meg lammeøre, dvergslirkne, hvite lupiner og kokardeblomster.

I kveld fikk jeg og minstemann tømt hengeren med jord. Ser at jeg trenger litt mer for å få fylt nok opp i bedet, så gubben skulle få tak i ett halvt lass til.