fredag 31. juli 2009

Planter fra Planteliste.net

I dag kom pakken med planter som jeg og svigermor bestilte fra Planteliste. Vi har bestilt løker der i fra også, men de kommer i egen forsendelse.

Jeg hadde bestilt iris chrysographes `Black form`, veronica `White yolanda`, geranium lambertii og primula x pubescens `Sword`. Auriklen har kjempestilig fylt blomst i grønn og svart. Tenkte å legge inn link til den, men fikk det ikke til..

Her regner det. Synd, for vi i Frøya mc arrangerer treff her på Frøya i helga. Jeg har ansvaret for frokosten i morgen, så jeg skal være rolig i kveld. Men skal i vei en tur for å høre på musikken, Pub til pub band som spiller, med Disel Dahl som gjeste artist. Det tror jeg blir utrolig bra!

Men i morgen kommer sola, hurra! Da skal jeg også slå meg litt løs :) Ha en fortreffelig helg alle sammen!

tirsdag 28. juli 2009

En stor, stygge en!










I drivhuset i dag oppdaget jeg en av de største "baillkongeroan" jeg har sett. Fy så stygg den var! Jeg var slem å ødela nette dens og prøvde å pille den ut, men den kleip seg fast. Jeg får gjøre ett nytt forsøk senere. Vil ikke ha sånne leieboere i drivhuset mitt..
I kveld fikk jeg endelig planta de 3 blåbærplantene mine. Måtte rydde ut alt unntatt hvitripsen, i det ene ventebedet. Noen ble satt i kasse, som skal være med på plantebyttedagen til hagelaget. Resten ble flyttet sammen med andre venteplanter. Nå stod det ikke noe om hvor høy og svær disse blåbærbuskene blir, men jeg har en aning om at de kan bli store. Da blir det vel trangt, men den tid, den sorg ;)

Jeg røska opp det meste av plantene i ventebedet bak pergolabenken og kasta de. Bare en iris stod igjen. Det var planter jeg har fra før eller som jeg har funnet ut jeg ikke ville ha. Men hasselurten fra Ambjørg delte jeg i 2 og planta på skyggesiden i eplebedet.


Nå kommer noen flere regnværsbilder, som jeg tok for noen dager siden:



Regndråper på heucerablad.




Bronsjefenikkel, heter den det tro? Bak skimtes lychnis coronaria.







Rosen `Romance`lyser opp med sine skarprosa blomster og rødlige blader.





Liljeknopp. Jeg har tydligvis kjøpt fargeblandiger av liljer, noe jeg vanligvis ikke er så glad i. Spørs om det var restsalg :)



Hostablad, av Thunderbolt, får avslutte dette blogginnlegget.

mandag 27. juli 2009

Stiklingsforsøk.


I dag har jeg satt ned noen stiklinger i ett pluggbrett. Jeg tok stiklinger av Arvensis splendens, rosehagtorn, lavendel, heuchera, geranium og filipendula ulmara "Variegata". Da må jeg bare vente å se om jeg er heldig å får røtter på noen av dem.

søndag 26. juli 2009

Regnværsbilder.


Ja, i dag har det vært innevær, for ute har det regnet nesten konstant. Men jeg klager ikke, vi har jo hatt lite regn foreløbig denne sommeren. Har nesten litt høststemning jeg, men det er nok fordi jeg hadde så tidlig ferie i år..I vår tok jeg bort støttepinnene til det ene epletreet, trodde den hadde fått skikkelig feste, men der tok jeg feil. Den hang mer og mer til siden og noen av røttene kom opp over jorda. Så i dag måtte vi sette opp ny støtte til den. Lurer på når Katja er høstemoden ,jeg. Gleder meg til å smake på de første eplene fra egen hage.
Her bilder fra regnværshagen i dag:



















lørdag 25. juli 2009

Miamaria frista meg!


Vi holder på å male huset for tiden. En fryktelig kjedelig jobb, så jeg skal være sjeleglad når vi er ferdige. Hele familien har malt i dag, helt til regnet kom. Nå gjenstår det å male en vegg + garasjen.


I går ettermiddag kom solen frem, etter en ellers grå dag. Varm var det også. Så da bar det ut i hagen for å luke, klippe av visne blomsterstander og pusse litt i bedene. Noen planter var nesten over vokst av andre mere voksekraftige naboer som stormarikåpe, storknebber og erodium. Det er så morsomt å holde på når man ser hvor mye finere det blir etter på.


Jeg og svigermor har sendt i vei en bestilling til plantenet.no Det var den lekre, svarte irisen som miamaria viste bilde av i bloggen sin som frista meg. Måtte bare ha den. Han hadde også hvit martagonlilje som jeg har ønska meg lenge og en aurikel som heter Sword, som var stilig! Noen flere ble også med på slengen, hehe.

tirsdag 21. juli 2009

Fotorunde.


I går regna det hele dagen her og i dag har det vært grått men oppholdsvær. Nå har jeg ikke luka på ukesvis i hagen, ikke siden jeg skulle ha hagevandring. Tror jeg gikk litt lei ;) Men i kveld har jeg bestemt meg for å begynne luke, før vassarven tar helt overhånd.

Rosen The Prince`står dårlig til, den blir for inneklemt mellom de andre plantene og har blitt gul i bladene. Ikke vokser den noe særlig heller. Men jeg skal vente med å flytte den til våren. Jeg har mistet noen roser før ved å flytte de på høsten. Hvor den skal plasseres er ennå uvisst.

Da jeg kom hjem fra jobb i dag, tok jeg en fotorunde i hagen, mange nærsyntbilder. Har leka meg litt med Photoscape og her er resultatet:






Mange av liljene står med store knopper nå. I helga slo en lilje med helt mørkerøde blomster ut. Du ser den på bilde nr. 3. Husker ikke navn på den, men den er bare helskjønn!

fredag 17. juli 2009

Nå har jeg endelig..






Jeg har ett lite berg vedsiden av solplattingen som jeg har gått i årevis å kikka på og tenkt at der må jeg få plantet til i sprekkene. Nå har jeg endelig fått gjordt det! Jeg spraya ugressmiddel der tidligere i år, men nå var det jammen kommet opp litt nytt ugress. Fikk renska opp litt, før jeg dytta ny jord i sprekkene.






I helga var jeg på Melhus hos min kjære mor. Da var jeg på Plantasjen å fikk kjøpt meg litt div. sedum og en søt campanula cochlearifolia alba og takløk. Disse delte jeg opp og puttet i sprekkene i berget. Jeg var også til min nabo og fikk murtorskemunn. De er jo så søte og sprer seg godt på plasser med lite jord. Her er ett før og etterbilde av berget:



Det bildet gle desverre litt lite, så det er vanskelig å se..
Her ser dere beplantningen litt bedre. Bak berget, ved siden av terrassebordene langs veggen, har jeg festa duk og fylt opp med jord. Der planta jeg bunndekkerosen Sandefjord. Tror det blir kjempelækkert når den får bre seg utover mot det grå berget.


Jeg kjøpte også en bunndekkerose til på Plantasjen, Lavender dream, + 3 blåbærbusker og rosa søyleblomst. Blåbæra tenkte jeg å få satt i den ene pallekarmen i den såkalte grønnsakhagen (som inneholder veldig lite grønnsaker,men masse venteplanter ;) ).

mandag 6. juli 2009

Arvensis splendens.



I hagen blomstrer Arvensis splendens så flott i den ene klatrebuen min. Jeg plantet den i fjor og har imponert meg med sin voksevillighet og blomstring år. Må dele noen bilder av den med dere:





I dag har det vært sol, men ganske vindete. Jeg var å kjøpte maling til huset, fjellblå heter fargen, og da jeg og minstmann hadde malt en vegg kom gubben ut og lurte på om jeg hadde kjøpt svartmaling. Den ble mye mørkere en den forrige blåfargen ja, men jeg tror det blir bra..

lørdag 4. juli 2009

Route 66, en oppsummering.
















Utsikt over Grand Canyon.





Tirsdag kveld kom vi hjem etter en opplevelsesrik tur, på Harley fra Los Angeles til Chicago. En kjøretur på ca 420 mil, fordelt på 9 kjøredager. Foruten det var vi 2 hele dager i Los Angeles og Chicago og en i Las Vegas. Vi hadde mange varme dager på over 40 grader i skyggen, hvor det å sitte på sykkel i bare singlet og kortbukse var som å være i en bakerovn. Vi brukte utrolig mye vann både for å drikke og for å få avkjølt oss.



Ett glimt av amerika sett gjennom flyvinduet. Masse sommerfugler i magen!
Vi hadde en hel dag ved stranda. Vi gikk fra Venice beach til Santa Monica. Desverre ble det litt oveskyet, så det var ikke så mange som badet.












Ut på tur, aldri sur! Her fikk vi kjøre limo !















På Universal Studios var vi på omvisning med busser og så mange kjente kulisser. Vi var også å så 3D filmer med Shrek og Terminator. Kjempestilig!






Her holdt jeg på å bli spist av hai. =)


Den beste opplevelsen der, var Water world-showet, med masse action og effekter.














Etter Universal studios, spiste vi middag på Hard Rock cafe.

















Her er vi i en gammel cowboylandsby. På veien dit kjørte vi en smal svingete vei. Resten av turen gikk stort sett på lange rette veier.
Min kjære ved Hooverdam.

















Musikk og fontener som beveget seg i takt fikk vi sett ved Ceasars palasse. Nydelig!


Las Vegas var en stor opplevelse, spesielt på kveldstid med alle de opplyste bygningene.























Innom Harley cafe måtte vi selvsagt. Mange gamle harleyer hang i taket og ellers rundt om.





Jeg ved kanten av Grand Canyon, turens største opplevelse tror jeg.
















Fasinerende landskap.




Ei natt lå vi under åpen himmel på Kurts cowboycamp. En litt småskummel opplevelse med tanke på klapperslanger og coyoter, men vi overlevde :) Morgenen etter fikk vi oppvisning i lassokasting og de karene der kunne sakene sine.










Her er Haley og Annabella, to gamle hippier som vi besøkte. De var virkelig to orginaler som samlet på masse rart.

















Vi var også å kikket inn i Jesse James hule (tyver som hadde gjemt seg der), der var det mange flotte stalagkitter.



Høye orange dagliljer var den blomsten jeg så mest av på turen. Det stod store tuer av den både i hagene og langs veikanten.













Siden vi kjøret mye av route 66, var vi også innom mange gamle, rare steder. Her er vi i en bar hvor mange av bargjestene hadde signert og hengt opp sine bher i taket.




















Vi var på kanalbåtsightseeng, for å se på de mange spesielle designede bygningene. Her ser vi Sears Tower midt i bildet.































Vi var oppe i Sears Tower, med god utsikt over Chicago. Da den ble bygd var den verdens høyest bygning, men er nå slått av ett par endra bygninger.


















Siste kveld i Chicago var vi på Blues club. En i gruppa vår fikk en gjesteopptreden på senen.
Etter endt tur, var det utrolig godt å komme hjem til barna, hagen, senga, godstolen og grovt brød med ordentlig pålegg.