torsdag 30. april 2009

Årets første sommerdag!



Dagen i dag har vært helt nydelig. Sol, 18 grader i skyggen og liten bris. Jeg bestemt meg for at jeg ville nyte dagen mest mulig. Så jeg har ikke gjordt så mye, bortsett fra å vaske 3 maskiner med klær. Grillen fikk varma seg for første gang og det var deilig å sitte i skyggen under parasollen å spise.




Ute blomstrer stadig flere aurikler. Blodrota har fått 3 blomster. Bjørka har fått museører, så nå har jeg starta klipping av roser.

Det vokser i drivhuset og det er slitsomt med bæring ut og inn for herding. Gleder meg til å få planta ut sommerblomstene.

Livet er hærlig! Og så er det bare 43 dager til vi reiser til USA!!!


søndag 26. april 2009

Våronna fortsetter.

I dag er det deilig temperatur ute, litt disig og noen få regndråper. Perfekt hagevær. Jeg har båret ut alle plantene i drivhuset, til herding. Jeg har også fått priklet månedsjordbær og ananas kirsebær og de to spirene av malva Zebrina. Dårlig spireprosent på mine egenhøstede frø..

Og vårryddinga i beden fortsetter, mens jeg innimellom flytter litt planter.

Nå blomstrer blodrota og flere aurikler. Pinseliljene som lukter så godt, blomstrer også nå.

Mine georginer har desverre rotna bort i vinter, alle som en + drueplanten.

lørdag 25. april 2009

Da var det overstått.

Familiedagen gikk helt greit. Vi var vel 14 stk med oss som hjalp til. Været er jo strålende og jeg tror alle koste seg. Barna var ivrige med å bygge fuglekasser og lagde flere hver =)

Vel hjemme igjen i 15.30 tida, heiv jeg i meg litt tacorester. Nå skulle det hages! Tok inn plantene som stod til herding uten for drivhuset, så seg jeg ned på en stol i drivhuset. All energi var som sunket i jorda. Holdt på å slumre, da nabokona kom og slo av en prat. Fikk potta om noen pyntekorg og lupiner. Så gikk jeg inn og her sitter jeg foran pcen. Og håper inderlig på finvær i morgen også!

fredag 24. april 2009

Familiedag i morgen.

Ja, i morgen skal hageselskapet Frøya arrangere familiedag igjen. Vi hadde brukbart med besøk i fjor, men har på feelingen at det blir labert oppmøte i morgen. For det første skal vi være i mer grisgrendte strøk (på arbeidsplassen min) og for det andre så er det så mye annet som foregår. Vi er ikke så mange som hjelper til heller, men vi får ta det som det kommer.


Ellers så venter jeg spent på å se hundetann blomstre for første gang (hvis ikke sneglene sluker de først). Noen har i hvertfall forsynt seg av bladene.
Primula auricula `Freedom`.

mandag 20. april 2009

Hagebesøk og pilstiklinger.

I går ringt kassereren i hagelaget og lurt på om jeg var intressert i å ta stiklinger av pil. De hadde saget ned ett stort piltre. Selv hadde hun fått nok pilstiklinger til å lage en 8 meter lang flettagjerde. Heldiggrisen!

Hun kom innom og jeg fikk vist frem hagen. Hun var sjokkert over hvor mange bed jeg har :) Sener kom ei annen dame i fra hagelaget. Hun skulle få løpstikke som jeg ikke vil ha lenger og fikk også med seg litt annet. Det er så koselig at det stikker folk innom som er intressert i hage og planter.

Ellers fikk jeg renska opp i bedet ved innkjørsla. Det to ett par timer, p.g.a så mye ugress. Nei,da må jeg stikke på jobb. Ha en fin dag!

lørdag 18. april 2009

Photoscape.


I dag lasta jeg ned photoscape. Ble innspiret av MariannS bloggbilder. Så nå har jeg prøvd å lage fotomontasjer og det var jo enkelt og greit. Endelig kan jeg legge ut litt finere bilder i bloggen min.

Ellers har dagen vært grå på formiddagen, men nå skinner sola. Jeg er i dagen-der-på-form, så jeg slapper av inne =) En god nyhet er at hagelaget endelig har foredragsholder på plass til familiedagen neste helg. En anleggsgartner kommer å holder foredrag om hvordan man anlegger en ny hage. Håper oppmøtet blir minst like bra som i fjor.

torsdag 16. april 2009

Vårbilder.








Jeg har fri i dag, men det er overskyet og litt kjølig, så hagelysten er ikke tilstede. Jeg har heller vært fornuftig og gjordt husarbeid og fått rydda i klesskapet mitt. Har dog vært i drivhuset for å vanne og kom på at jeg har noen planter i garasjen. Så nå har engletrompeten og pelargonium `Hills of snow`fått komme inn i drivhuset. Siste nevnte trengs å klippes ned, men det blir ikke i dah. Engletrompeten har ikke kommet med livstegn, så det er mulig den har tatt kvelden..
















tirsdag 14. april 2009

Jo, det er liv!


I går da jeg ryddet i karmbedene ved trappa, oppdaget jeg flere skudd på vei av anemone nemorosa `Royal blue`og `Vestal`!!! Trodde de var gått dukken og derfor var det ekstra moro å se tegn til liv.

søndag 12. april 2009

Er spent og nervøs!

Snart skal jeg kjøre for å få min første tattoering. Gleder meg, men er nervøs for hvor vondt det blir. Det er en tribal med en blå sommerfugl i midten.

Ellers har jeg vært litt ute å rydda bed i dag også, men det blåste opp sur vind, så jeg krøy inn igjen. La merke til at den hvite bekkeblomen fra Magnar har satt knopper.

lørdag 11. april 2009

Vårvær.

I dag har det vært en deilig vårdag med 14 grader i skyggen og vindstille stunder. Sola har tittet gjennom skydekket og det var perfekt å pjuske i hagen. Jeg har fått ryddet enda mere bed. Gubben tok vekk vindsikringa inne i drivhuset og da ble det så god plass der inne =)

Jeg slår av varmeovnen om dagene nå og setter opp dørene så plantene får lufta seg litt. De store plantene i krukker fikk stå ute på plattingen å herde seg ei stund i dag. Hostaene er blitt store og flotte nå.


Nå har kuleprimulaene begynt å blomstre og busker, klematis og trær skyter knopper. Jeg har ikke sett livstegn av de to anemonene jeg kjøpte i fjor. Tror kanskje stemorene rundt dem i fjor kvalte dem. Eller så er de kanskje bare trege?






torsdag 9. april 2009

En annerledes påske.











Min kjære pappa døde natt til mandag. Da hadde han ligget i nesten 3 uker på sykehuset og mamma og vi 5 barna har sittet på skift hos ham. Min ene søster holdt han i hånda når han sovnet stille inn. Vi savner han, men vet at nå har han fred..

Her i huset er det ikke vasket og pyntet til påske. Men det bryr jeg meg ikke om. Jeg har heller prioritert å slappe av. I går var jeg med å gikk tur i hauan sammen med naboer. Godt å få bruk kroppen igjen etter mye stillesitting. I dag var det strålende sol på formiddagen. Jeg registrerte 13 grader i skyggen kl 13.00 Jeg har fått rydda i 2 bed og min kjære har laget en platting foran drivhuset. Jippi!
I morgen er plana å få laget en fortsettelse av den store solplatten som gangsti rundt på baksiden av huset. Det bli bærre lækkert!

Førbilde:

Etterbilde:

Ønsker dere som stikker innom en fredelig påske!