mandag 30. mars 2009

Primulaknopper!

I går ettermiddag var det sol og jeg ble fristet til å begynne litt vårrydding i bedene. Men jorda var iskald så jeg ga opp ganske fort. Men det var mens jeg holdt på der at jeg oppdaget masse knopper på Primula auricula `Freedom`! Den kjøpte jeg på Eides under forumstreffet i Bergen. Gleder meg til å se den i blomst. På google fant jeg bilder av den og den så veldig søt ut med rosa blomster.

I helga da jeg var å besøkte pappa, stakk jeg en tur til Plantasjen. Kjøpte ikke så mye, men ett par stiklinger av hvite petunia millionbells, hawaiirose til mamma, vannekanne og 3 frøpakker ble det. Jeg tenker å knipe petuniaene og stikke skuddene til nye planter. Hadde planer om å kjøpe fuksiastiklinger også, men de hadde bare 2 sorter som jeg ikke ville ha.

I går sådde jeg 2 av frøpakkene jeg kjøpte: månedsjordbær og ananas kirsebær. Hadde sistnevnte i fjor også i drivhuset og de ga mange gode bær (takk for de småplantene miamaria!).

Været for tiden er veldig varierende. I morgen er det visst også meldt torden og lyn, så det er vel marsria som er i gang. Bare 3 dager til med jobb nå, så er det påskeferie! Skal bli deilig med skikkelig ferie. Satser på godt vær til å holde på i hagen i.

onsdag 25. mars 2009

Hvasjera?

En uke siden sist jeg har blogget ser jeg.

Min gamle far ligger på sykehuset og fritorsdagen + helga gikk med på å holde han med selskap. Han vil helst slippe å være der alene. Vi vet ikke hvor lenge hjertet hans holder, så vi går litt på vent..

Plantene i drivhuset vokser smått om sen. I krukker der inne har jeg 2 forskjellige brunnera som blomstrer og mange potter med hosta som spretter opp. Egentlig har jeg det litt for varmt i drivhuset på dagtid ( i hverfall når sola steiker i tillegg), men jeg har ikke helt peiling på hvordan innstillingene på varmevifta er. Må se på det i helga kanskje, hvis jeg gidder.

På grunn av situasjonen med pappa, er jeg inn i en gidder-ikke-periode sånn hagemessig. Men kommer vel sterkere tilbake.

tirsdag 17. mars 2009

Oj, som tida flyr!


Jeg fatter ikke hvor dagene blir av. Månedene etter jul har bare fløyet av gårde, svisj! Nå er vi midt i mars. Men det er bare godt at etterjulvinteren er over, nå har vi den deilige våren rett foran nesa (forhåpentlig vis får vi en varm og fin vår). Bare vi får gjordt unna marsria snart. I dag har det vært noen fæle haggelskurer og det blåset isvind.


I hagen blomstrer lilla primula og blåveis, krokus og juleroser står med knopper. I drivhuset har jeg prikla ferdig det som er spirt. Jeg hadde styremøte i hagelaget i går og fikk gitt bort noen potter med prikleklare spirer. Ingen av de andre i styret pleier å så noe særlig, men jeg håper å kunne påvirke dem=)


I dag kom pakken fra Zimtrade! Jeg har allerde vært i drivhuset å fått satt røttene/løkene i potter. Så da er det bare å passe på å vanne innimellom. Stiklingene jeg satte av pelargonium `Hills of snow`hadde jeg satt under lysrøret i drivhuset. Lørdag ettermiddag da jeg endelig fikk tid til å gå i drivhuset, hadde de flata ut i spagatn. Da sola steika hadde det nok blitt for varmt for dem + tørt i jorda. Ja, ja det er bare å ta nye stiklinger senere.


onsdag 11. mars 2009

Klart til utflytting i drivhuset.

I går fikk jeg endelig skjøteledning, sånn at jeg fikk satt på ovnen i drivhuset. Fikk hjelp av mannfolket til å henge opp plantelyset også. Jeg var å sjekka tempen i drivhuset i ettermiddag og minimumstemperaturen i natt såg grei ut. Mange småplanter som er lange og tynne etter å ha stått i stue/kjøkkenvinduet. Noen har visna også, antagelig pga solsteik/tørke.

Nå skal jeg gå en rask tur, før det blir mørkt. Så skal jeg flytte noen av de største frøplantene ut i drivhuset. Og i morgen blir det prikling =) Hurra!

søndag 8. mars 2009

At det går an!

I går var vi å handlet ny stekovn og oppvaskmaskin. Stekovnen vi ville ha var den siste de hadde igjen, så vi måtte ta utstillingsovnen. Vi så ikke noe galt på den. Men da mannen som skulle hjelpe oss kom trillende bort til bilen vår med den, hadde den fått seg to godt synlige riper i fronten! Da vi kom hjem og pakket ut oppvaskmaskina hadde den en stor bulk! Makan til uflaks!!! Oppvaskmaskina måtte gubben returnere, for å hente en ny. Butikken skal bestille ny ovnsdør til ovnen. Så alt ordner seg jo, men det er så forbaska kjedelig med alt styret..

I dag fikk jeg tatt stiklinger av pelargonium `Hills of snow`. Jeg fant ikke igjen rotningspulveret mitt, så jeg håper de roter seg godt uten. Jeg var også ut og fikk gravd ned de 3 sviblene fra jula.

Heldigvis fant jeg ut at det ikke var drivhusovnen det var noe galt med, men skjøteledninga. Så da håper jeg mannfolket får tak i det i morgen. For nå vil jeg starte opp i drivhuset!

fredag 6. mars 2009

Her ryr alt i stykker!

For ei kort stund siden oppdaget vi at steikovnen ikke fungerte som den skulle. Pizzaen vi stekte forrige helg ble veldig myk og rå inni. I kveld da jeg skulle sette på oppvaskmaskina, var det null reaksjon. Mannfolket i huset fant etter hvert ut at det hadde vært veldig varmt i noe av det elektriske i maskina, så den var det ikke håp for. I kveld var jeg i drivhuset for å sjekke hvordan det gikk med temperaturen der inne, etter at jeg satte på ovnen i går kveld. Nei, der var det det ikke noe varme. Jeg prøvde å vri på innstillingene på ovnen men ingen reaksjon. Gubben får sjekke den i morgen, men det skulle jammen ikke forundre meg om den har gått til h%ll¤§?# den også!!!

Om jeg er sinna? Nei, bare veldig, veldig skuffa..

onsdag 4. mars 2009

Siden sist..


Søndag ble en grå dag, så da tok jeg en avslappningsdag. Men litt gjorde jeg da, jeg fikk brukt opp pilkvistene som jeg hadde med meg fra pilflettingskurset. De hadde ligget ute, innpakket i plast og var helt fine å flette med. Trodde kanskje minusgradene hadde ødelagt dem. Jeg fikk flettet ei rand til på espaljen min. Men jeg vil ha den enda litt høyere, så jeg må høre om min gode nabo kan stikke innom å kjøpe flere pilkvister når hun skal hjem til heimplassen sin. For der bor nemmelig kursholderen =) Kjekke greier!


I vinduspostene spirer det som bare det. Går jo å kikke i pottene flere ganger om dagen. Jeg har begynt å bruke SPIRA som så og spireliste, men har ikke fått lagt det inn i bloggen ennå.


I morgen har jeg fri dag og værmeldinga lover godvær. Å nei, så trist *hihi*