lørdag 28. februar 2009

Jeg har sett lyset!


Jepp, våkna til strålende sol i dag! Så da var jeg ikke sen om å sprette ut av senga og sende medinger rundt etter turkammerater. Det var veldig deilig å få gått en skikkelig tur i finværet. Lenge siden sist. Vi var ute i 2 timer og hadde en rast ved en uthusvegg med appelsiner.



Hundene tigger godbiter.
Snøballkrig!







torsdag 26. februar 2009

Sååå trøtt!

Huff! Nå har jeg lagt meg til uvanen å sove middagshvil igjen. Å når man først har begynt med det, blir man alltid trøtt etter middagen. Men jeg får kutte ut det når våren kommer og det frister å gå ut etter middag. Februar er jo årets tristeste måned. Jeg lenget og lengter, etter bedre temperaturer, solskinn, krokus og tulipanblomstring! Men ute snør det bløte snøfiller..

Da er det kjekt at jeg oppdager små grønne spirer i såpottene =) Jeg sådde 18 forskjellige frø på mandag og nå spirer Lupiner, convolvus og Cosmos.

Disse ble sådd 23.02.09:

Lilium martagon Alba
Scabiosa Àse of spades`
Malva Zebrina
Leymus arenarius `Bluegrass`
Primula candelabra Hybrids
Nicotiana `Perfume Deep blue`
Nicotiana alata dwarf white
Tagetes
Lunaria annua
Lupinus aridus `Summer spires`
Convolvus tricolor `Blue ensign`
Viola hybrida F1 `Carpet antique blue wing`
Foeniculum vulgare `Smokey`
Dianthus fylt
Eryngium x tripartium `Jade frost`
Cosmos bipinnatus `Candy stripe`
Cosmos bipinnatus `Tetra versailles red`
Cosmos sulphureus `Goldcrest

søndag 22. februar 2009

Pilkurva er ferdig!

Her ser dere resultatet av pilflettingskurset. Alle kurvene ble forskjellige.

Ja, nå er jeg litt stolt over pilkurva jeg har lagd. Får jo ett spesielt forhold til ting du har strevd med å lage selv. Jeg valgte å lage to hanker på den. Vi måtte lage forsterkninger både i bunnen og øverst på kurva, før vi lagde håndtak. Jeg rakk å starte på en espalje også, som jeg skal gjøre ferdig senere.
Nå er jeg ganske sliten i både hode og kropp. Har vasket en ladning med såpotter, men det spørs om jeg gidder å så i kveld..

lørdag 21. februar 2009

2. del av pilflettingkurset.



Åh, må si man blir sliten av pilflettingarbeid. Må jo konsentrere seg hele tiden. Økta i dag var på 6 timer og vi brukte de timene på å flette sidene på kurva. Jeg hadde noen feilskær, som måtte rettes opp. Mange kvister å holde styr på for hode mitt.




Sånn ser kurven min ut nå. Litt skakk og skjeiv =)
I morgen skal den få håndtak. Vi har 6 timer til rådighet i morgen også, så det blir kanskje tid til å lage en plantestøtte. Håper det.

fredag 20. februar 2009

Første del av pilflettingskurs.



I kveld hadde vi første del av pilflettingskurset. Vi læret om forskjellige pilarter, hva vi kan bruke de til og begynte å lage hver vår bunn til ei kurv. Det var vanskelig til å begynne med, men ble letter etter hvert. Skal si det er tung arbeid for hendene! Men moro.




Da må jeg finne køya, så jeg er klar til ny dyst i morgen. God natt!




torsdag 19. februar 2009

Zimtradebestilling.

Klarte ikke å dy meg. Zimtrade hadde noen lekre hosta som jeg ikke har og en nesten sort iris *sikler*. Fingrene trykket på bestill-knappen helt av seg selv, det er helt sant =) Dette bestilte jeg:

Dobbel Lilje 'Spring Pink' - Nyhet!
HOSTA 'Color Glory
HOSTA 'Blue Angel'
IRIS germanica 'Black Dragon' - Nyhet!
GERANIUM sangiuineum 'Album' Nyhet!

Pengeboka bremsa der, heldigvis.

Ute er det regn og atter regn. Snøen er en saga blott. Deilig å kjøre på bare veier igjen da.

tirsdag 17. februar 2009

Arrgh!

Nå har irritasjonen tatt meg! Jeg får ikke logget meg inn på hagegal lenger. Jeg har fått tilsendt 2 nye passord, som heller ikke går. Jeg prøver å få sendt mail til forumsadministratorene, men det går heller ikke! ! Så jeg håper noen av administratorene leser dette og kan hjelpe meg.

Må være noe feil med den mailadressa da..

Ellers: Trist regn ute og håpløse slapsete veier..

mandag 16. februar 2009

Drivhusbesøk og vinterbilder.


På lørdag hadde Frøya hagelag drivhusbesøk på programmet. Vi var til en dame som hadde ett selvbygd drivhus på ca 16 kvm. Vi ble 9 personer i drivhuset, nesten bra det ikke kom flere, for det var fullt. Vi koste oss med kaffe/kakao og kaker, og snakket om frø, såing og litt av hvert. Det ble en veldig kjekk ettermiddag og moro at halvparten av de som kom var nye. Jeg fikk gitt bort overskuddsfrø og fikk frø av pionvalmue og tagetes.

Nå har vi hatt noen fine dager med sol og snø. Jeg tenkte å ta litt bilder i ettermiddag, men rakk ikke å ta bilder før sola hadde forsvunnet. Men fint lys på bildene likevel. I morgen er det visst slutt på finværet, da blir det mildvær og regn mot kvelden.

Gleder meg veldig til helga. Da skal jeg på pilflettingskurs!







fredag 13. februar 2009

Full-fart-uke!

Phu! Endelig helg! Mandag og onsdag hadde jeg møter etter arbeidstid. Tirsdag stod jeg opp 04.45, for kl 05.30 kjørte jeg og en arbeidkollega til Trondheim på kurs. Litt glatt føre, så vi beregnet oss god tid. Kurset var om formingsglede og var helt topp! Vi prøvde silkemaling bl.a for første gang og det ga mer smak.

I morgen skal hagelaget på drivhusbesøk og ha frøbytte. Jeg har bakt gulrotmuffins for å ta med. Tror ikke det dukker opp så mange, endel jeg har spurt passet det ikke for. Men vi får kose oss vi som møter opp.

søndag 8. februar 2009

Polsk mat og morsdag.



Ønsker alle mødre som titter innom en fin morsdag!


Her i huset har vi tatt dagen med ro. Jeg lå lenge å koste meg i senga i dag. Morsdagsbuketten var denne buketter med tulipaner, siden jeg er så glad i dem. Nå skal vi til svigermor å spise kake.


I går var vi på jobben innvitert til en kollega fra polen. De er veldig gjestfritt folk og disket opp med ikke mindre en 5 forskjellige retter. Det var alt fra pølsesuppe (m/ 3 forskjellig pølser i), en ovnsrett med kylling, sopp og ost på toppen, kremkake og salater. God mat, absolutt! Men mer krydrett en vi er vant til. Sterk polske drikker fikk vi også og en som smakte Ha på =) Vi var en meget mett og lystig gjeng som dro der i fra kl 02.00 i natt.


Casper har fått seg klorestativ. Håper det blir mindre kloring på sofaen her etter.


fredag 6. februar 2009

Hagen før og nå.


Da har jeg fått scannet inn ett par bilder tatt i hagen i 2002.




Dette bilde viser bedet ved garasjen og at gjerdet har kommet opp. Ellers plen og atter plen.























Dette bildet er fra 2008 og vi ser at det har kommet ett bed langs flaggstanga og langs gjerdet. (ikke så lett å se desverre).






Her hadde jeg laget ett lite bed langs garasjen, mot naboen og ett bed som skimtes så vidt i hjørnet ved berget. (2002).

Under ser vi samme sted anno 2008. Her er det virkelig store forandringer. Øverst i bildet har vi en solplatting med levegg. Så 4 bed, som vi lagde klatrebuer i armeringsjern mellom nå i sommer. Gleder meg til klematis og roser dekker buene.

Un

torsdag 5. februar 2009

Rydding i bilder.


Ja, i kveld har jeg ryddet i mine bilder på pc`n. Jeg lagde en mappe for hvert år og vips så ble alt så mye mer oversiktlig =) Litt moro å se igjen bilder fra hagen fra de første årene vi bodde her (vi flytta inn i 2001). Da ser man virkelig hvor mye vi har fått gjordt.



Her er ett bilde fra 17. mai i 2002. Der har jeg fått lagd steinbed ved innkjørsla og ett bitte lite rundt bed med hengeselje og tulipaner. I dag starter Slangebedet der det runde bedet var.

Tenkte å scanne inn flere bilder, men scanneren vil ikke samarbeide, så det får jeg ta senere.

mandag 2. februar 2009

Noen favoritter i hagen.

Siden det ikke skjer så overvettes mye av hagerelatert stoff nå, vil jeg vise noen bilder av mine favorittplanter i hagen.
Jeg vil start med min favoritt tulipan Angelique. Den blomstret i månedskifte mai/juni og blomstret lenge.
Min favoritt blandt Irisene, er denne som jeg har fått av noen (har desverre glemt hvem) og som blomstret mye i 2007. I 2008 kom det desverre ingen blomster.





Min favoritt blandt Auriklene er Astolat, kjøpt fra Eides.


Aquilegia cameo mix A.Flabellata er blitt en favoritt blandt akeleiene, den har jeg sådd selv.

Blandt rosene mine, er nok Nuits de young favorittene ennå, p.g.a sin mørke lillafarge. Men jeg håper The Prince vil komme kraftig og da blir nok den favoritten.

søndag 1. februar 2009

Pussledag.



I dag bestemte jeg at jeg skulle slappe av. Finværsdagen i går ble brukt på å få huset i orden. Jeg bakte suksessterte (som ble veldig flat, men god) og minstemann lagde pariserboller. På ettermiddagen hadde jeg kaffeselskap.




I dag var himmelen grå, men ett par plussgrader og vindstille. Så da måtte jeg bare ut! Fikk med meg nabokona og 4 hunder. Vi gikk først til Setervannet. Der ligger isen nå og mange bruker å gå på skøyter der.
Så gikk vi i hauan og det var tungt, men fin trim =)
Jeg fikk fjerna lysene i grana ute i dag. Svigermor lurte på om det var jul hos oss ennå, så da fant jeg ut at det var på tide. Jeg var også inni drivhuset og fjerna døde og rotne blader i pottene.
Inne har de 2 spirene med geranium blitt ganske lange, så jeg har flyttet de til soveromsvinduet. Der står det ikke noe varme på.
Jeg har skrevet meg en ønskeliste på Iris og ett par andre planter, hos Nautesund. De har så mye lækkert! Håper å få med meg flere på bestillinga, så vi kan dele på porto.