fredag 30. januar 2009

Lurt igjen!

Jeg sådde 6 sorter frø på søndag og skulle hive ut 3 potter nå i kveld. Men da jeg tok av plasten hadde Geranium "Silver shadow" og Echinacea x hybrida "Paradiso" lurt seg til å spire! Så da får de friste tilværelsen inne i vinduskarmen til jeg starter opp i drivhuset i mars.

torsdag 29. januar 2009

Ett år eldre.

Ja, da fortsetter jeg på livets vei med ett år til på baken. Det forundrer meg stadig at jeg nærmer meg 40 år, men inni meg er jeg fortsatt 19 *ler*. I år har jeg ønsket meg penger i gave, som skal brukes til en pen tattoering rundt overarmen. Det blir en lenke med bladranker rundt og en fin sommerfugl i midten. Passer vel bra til en hagegal.

Hagemessig er det ikke så mye nytt. Den ene julerosen står med en rød knopp, men siden vi har fått tele i bakken er det stillstand i veksten. Håper på mildvær snart.

søndag 25. januar 2009

Startskudde har gått!

Ja da er jeg fornøyd med at jeg har fått sådd årets første frø. Deilig! Dette er frø som trenger kulde for å spire. Noen skal stå 3 uker i romtemperatur, før de skal ha en kjølig periode. Jeg skal få lagd en skikkleig såliste senere, orker ikke nå.



Sådd 25.01:

*Primula tsuktshorum (Magnar).

*Trillium erectum (Magnar)

*Echinacea x hybrida "Paradiso".

*Geranium "Silver shadow".

*Dicentra spectabilis "Alba".

*Gentiana verna.



Jeg har fått en utfordring av Solfrid, http://omkalfatratet.blogspot.com/. Jeg skal legge inn bilde nr 6 i det 6. albumet i mine bilder. Så skal jeg sende utfordringa videre. Her er bildet:



Det var ett bilde fra jula 2006 av min eldste sønn og min samboers bestemor, den siste jula hun levde.

Jeg sender utfordringa vidre til:

Taleias hage i uran.
Ingrid E`s hage
Mokki`s hage
Lene`s hus og hage
Aud på Dal
Sigrids Hadelandshage

lørdag 24. januar 2009

Omgangssyke er no dritt!




Jeg hadde bedt noen nabodamer hit for å spille kort, tordag kveld. Kjente at jeg var litt slapp, men tenkte ikke mer over det. Men etter hvert som vi spilte, kjente jeg meg mer og mer kvalm. Vi rakk å spille ferdig 500, før jeg måtte "jage" damene hjem. Resten av kvelden og natta tilbrakte jeg hver 15 minutt på do. Fyttigrisen, for noe jævlige greier. Yngstemann i huset, fikk omgangssyken på morgene dagen etter. Men nå er vi ganske bra igjen, bare litt slapp. Jeg håper de andre 2 slapp unna denne gang.




Jeg hadde tenkt å så noen frø i helga. Fikk jo frøene fra Impecta før helga =). Jeg håper formen er tilbake i morgen, for da SKAL jeg starte såsesongen!




torsdag 22. januar 2009

Hva vil jeg få gjordt i 2009.

Jeg tenkte jeg skulle lage meg en liste over ting jeg gjerne skulle få gjordt i hagen i 2009. Det er dermed ikke sagt at jeg får gjordt det..Endel avhengig av hva mannfolket i huset rekker å hjelpe meg med. Vi må jo også få skiftet panel på den ene røstveggen og helst malt hele huset. Også går det jo bort 17 dager på USAferie.

Men altså, dette håper jeg å få gjordt:

*Lage platting foran drivhuset.
*Skifte jord og planter i jordbærkassene.
*Få lagt gangsti/platting fra uteplassen til platting på kjøkkensiden.
*Lage ett bed på kjøkkensiden, med plass til mine røde og gule blomster som skal flyttes.
*Ta opp planter og etterfylle mer jord i de 2 siste karmbedene. Fjerne de røde og gule blomstene. Ommøblere planter.
* Legge duk og dekke med flis langs hele yttersiden av oppkjørsla.

Dessuten sa gubben at han skulle få lagt strøm bort til drivhuset, helt uten at jeg hadde nevnt noe om det :)

tirsdag 20. januar 2009

Endelig har jeg også!

Ja, måtte bare medele at jeg endelig har fått meg ropeboks :) Min eldste sønn fiksa det for meg, for jeg fikk det ikke til.





Men nå er mor glad!

Måtte bare legge ved ett bilde av en tulipanknopp. Lengter veldig mot vår!

mandag 19. januar 2009

Litt av hvert..

Det skjer ikke så mye på hagefronten her. Jeg vil vente med å så til februar tenkte jeg. Men sitter å glor endel på nettet da på hagesider og hagegal.


Men det er ikke det eneste jeg glor på. Jeg skal ha meg en tattoering snart, men det er så vanskelig å bestemme seg. Tenkte først å ha en alv bak på skuldra. Men når jeg tenker meg om, blir den visende ganske dårlig. Sjelden jeg går så lettkledd. Så nå tro jeg at jeg satser på ett eller annet bånd rundt overarmen. Vanskelig valg...


Her er det ganske mildt for tiden. Fikk gått meg tur både lørdag og søndag, selv om det var kald vind. På situpsfronten tar jeg 20 x 2 med føttene opp i en stol hver dag. Nå har jeg tatt 300 situps til sammen.


På fredag avlivet vi den gamle katten vår. Godt for ham og godt for oss. Han var blitt så stiv i bakføttene, såg dårlig og var blitt urenslig.


R.I.P
Amandus.

torsdag 15. januar 2009

Frøbestilling.



Phu! Dette har vært ei stressende uke på jobb. Mange som er syke og vi har ingen faste vikarer, så da blir det at vi stå på det beste vi kan vi som er friske. Man kjenne at det sliter både i kropp og hode. Men snart er det heldigvis helg!


Jeg har sendt i vei ei frøbestilling til Impecta. Frøene der er råbillig i forhold til mange norske. Dette bestilte jeg:

Myosotis sylvatica 'Snowsylva'
Geranium 'Silver Shadow'
Gentiana verna
Gentiana cruciata
Foeniculum vulgare 'Smokey'
Dicentra spectabilis 'Alba'
Viola hybrida F1 'Carpet Antique Blue Wing'
Echinacea x hybrida 'Paradiso'
Lupinus aridus 'Summer Spires'
Bonusfrö 1, Convolvulus tricolor 'Blue Ensign'

Jeg gleder meg til å se hvilke farger jeg får frem av frøene med Echinacea Paradiso (hvis jeg får de til å spire da).

tirsdag 13. januar 2009

Tenk jeg har fått en utmerkelse av Mariann S! Moro at noen liker bloggen min. Jeg som forstår meg veldig lite på data og hvordan jeg skal få lagt inn ting. Som foreksempel nå, hvordan skal jeg få lagt inn den utmerkelsen. Hm, får prøve..

Jo da! Klarte det etter å ha forsøkt med 3 forskjellige måter =)




Den medfølgende teksten er:
"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forhold!
Disse bloggerne er usedvanlig sjarmerende og søte,
og formålet er å finne og å være venner.
De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.
Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet,
vil enda flere vennskap ha forplantet seg.
Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!
Gi denne utmerkelsen til åtte bloggere, som igjen må velge seg åtte nye.
Inkluder denne teksten på utmerkelsen deres".

Jeg gir utmerkelsen videre til blogger som jeg leser regelmessig og som jeg liker godt:

Alexias hageverden:http://alexiashageverden.blogspot.com/

Annes tumulter i hagen:http://annestumulterihagen.blogspot.com/

Marits hagedagbok:http://maritshagedagbok.blogspot.com/

Omkalfatratet:http://omkalfatratet.blogspot.com/2009/01/trener-til-vm.html

Assas hage:http://assasinhageblogg.blogspot.com/2009/01/nyttrsdiktet.html

Taleias hage i uran:http://taleiashage.blogspot.com/

mandag 12. januar 2009

Dukk i frøboksen.

I helga så jeg over frøbeholdninga mi. Overraskelsen var stor da jeg oppdaga at jeg nesten bare hadde sommerblomsterfrø!

Jeg fant etterhvert at jeg har to sorter, Trillium erectum og primula tsuktschorum, som jeg skal så nå i vinter. Resten kan vente til våren.

Kanskje veldig greit å ikke ha så masse småplanter av stauder som må passes på, når vi skal være borte nesten 3 uker i sommer. Vi skal kjøre route 66 fra Los Angeles til Chicago, gjett om jeg gleder meg!? Jeg skal sitte på til mannfolket mitt da, kjører ikke selv.

Men, lurer på om jeg ikke skal snike innom ei frøside eller to...Må jo ha litt stauder i år også, knis..

Sit ups: 70

lørdag 10. januar 2009

Hagesjekk.

I dag er det snøfritt og 4 + grader ute. Vinden var moderat på formiddagen, så det friste til å ut å røre på seg. Gikk en tur med mens jeg hørte Stieg Larssons "Luftslottet som sprengtes" på digibok. Etter turen, bar det ut i hagen for å se hvordan ståa er. Flere av julerosene har nye skudd/knopper i basis. Jeg er spent på hvordan blomstringen blir i år.

Dette bildet av julerose i knopp, ble tatt i mars 2007.

Sommerfuglbuskene hadde nye grønne blader. Fikk øye på en liten lilla primulablomst mellom bladene. Ellers var det ikke så mye å melde. Krokus og tulipanskuddene lar vente på seg ennå og det er vel like greit.


Så over på situpstreninga: etter 2 dager med 2 x 10 situps, ble magemusklene så ømme at gårdagens trening utgikk. Om jeg klarer noen situps i dag, er ennå uvisst..

onsdag 7. januar 2009

Barn som vokser til.

Da har snøen ligget ei uke her på Frøya. Men været har vært ruskete, så vi har ikke hatt så mye glede av den. I kveld er det meldt sørvest og da regner jeg med at snøen er ett saga blott..Minstemann på 13 har overrasket med å vært ute å akt på snowraceren 2 kvelder. Det gjør godt i morshjertet mitt at han fortsatt finner glede i det. Jeg merker jo at han er blitt så gammel at det er lite med leking. Stemmeskiftet har han hatt og bart på vei, så jeg må inn se at tiden med egne små barn er forbi.

Synes jeg er heldig som får jobbe med andres små barn da, blir jo oppriktig glad i dem også.

Jeg leste i Harryfords blogg at han har startet med sit ups og hiver meg med i "konkurransen". Dagens sit ups: 20.

søndag 4. januar 2009

Wintherwonderland.



Da har vi vært ett par dager på Melhus, hos mine foreldre. Der var det minimum en halvmeter med snø! I går var sola framme og det var så fint. Jeg tok masse bilder. Jeg prøvde også å ta bilder av alle fuglene på fuglebrettet deres, men har for dårlig kamera til at bildene ble bra (eller kanskje det er fotografen som ikke er god nok?).






torsdag 1. januar 2009

Etterjulsvinter.


I går og i dag kom den etterlengta julesnøen. Men nå er det liksom ikke så stas med den. I allefall når det er snøfyk og sur vind.Nå går vi inn i det jeg synes er den minst morsomme tiden på året. Jula er slutt og det er ennå lenge frem til ordentlig vår. Jeg kjeder meg og er litt rasløs.

Men, minner jeg meg selv på, jeg har absolutt ingen grund til å klage her i verden! Så hver gang sånne dumme tanker dukker opp, tar jeg meg selv mentalt i nakken og rister. Så prøver vi å pensle inn på alt jeg kan være takknemmelig over. Så leser jeg en bra bok, prøver å få familiemedlemmer med på noe sosialt eller leser alt jeg kommer over av hagestoff og bilder. Og det hjelper!

Her er noen bilder som hjelper mot vintertristhet:

Fisking og grilling ved sjøen.

Stemorsblomstring.


Klematis Alpina Pink Flamingo.

Vår blomstring! Ah, gleder meg til vår!!!!!